MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, İstanbul’da yıl başı gecesinde yapılan hain saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Birinci, “Yeni umutlarla girdiğimiz, Ülkemiz ve Türk Milleti için hayırlar getirmesini temenni ettiğimiz 2017 yılı; maalesef ki 2016 yılının devamı gibi başladı.

Yüce milletimiz için oyunlar planlayan küresel güçler; daha yeni yıla girdiğimiz ilk saat diliminde alçakça planlarından birini devreye sokmuş ve 39 masum insanı katletmiş, onlarcasını ise yaralamıştır. Yapılan bu saldırı gösteriyor ki; tarihi boyunca türlü türlü ihanet ve alçaklıklarla mücadele etmiş olan Türk Milleti bu yeni yılda da aynı mücadelesini devam ettirmek zorunda kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Birinci, yazılı açıklamasına şu şekilde devam etti: “Çanakkale savaşında yedi düvele karşı savaşmış ve bu savaşta namusunu çiğnetmemiş olan Türk milletini dize getireceklerini düşünenler, tarihten hiç ders almamış demektir.

Türk Milleti ve Devleti; içerdeki ve dışardaki bu hainlere karşı gerekli olan iradeyi gösterecek ve bu saldırıları elbette ki alnının akıyla defedecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yapılan bu alçakça saldırıda şehit olan polisimize, vatandaşlarımıza ve turist olarak ülkemizde bulundukları sırada hayatı kaybeden insanlara Allah’tan Rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum”