61SAAT HABER SERVİSİ - MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’de son dönemde yaşanan olayları değerlendirdi. Birinci, ülkemizde 15 Temmuz ihaneti sonrasında artan terör eylemlerinin sebebini bildiklerini kaydederek, “15 Temmuz ihaneti ve sonrası Ülkemizde artan terör eylemlerinin sebebinin ne olduğunu biliyoruz. Bu sebeplerin başında Türkiye’nin Bölgesinde ve dünyada her konuda güç olma yolunda gösterdiği kararlılıktır.
 
Müslüman ülkeler üzerinde sürdürülen operasyonların son ayağı olan Suriye’de ABD ve Batının beklediği planlamanın sekteye uğraması sonucu yeni planlar ve politikalar devreye girmeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.

TEMEL ETKENLERDEN BİRİSİDİR
Birinci, “Güneydoğu sınırlarımızda adına ne denirse densin oluşturulmak istenen PKK güdümünde kurulmak istenen devlete ve diğer terör örgütlerine karşı kararlılığımız yeni planlamalarda temel etkenlerden birisidir. Halep, Musul, Kerkük gibi şehirlerle olan akrabalık bağlarımız, tarih içindeki birlikteliğimiz, zor zamanımızda bizden koparılan bu şehirlere ve bölgeye Türkiye’nin kayıtsız kalması düşünülemezdi. Bu bölgede Türkiye’nin yürüttüğü politikalar ilk başlarda biraz sorunlu olsa da sonraki süreçte doğru şekilde uygulanmaya başlanmıştır.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin Siyasi iktidara Suriye ve terör konusunda yol gösterici politikaları önermesi, yürütülecek bu politikalara sonuna kadar destek verileceğini açık olarak beyan etmesi Türkiye’nin doğru kulvarda ilerlemesinin temel sebebidir” dedi.
 
 Birinci, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin halen Rusya ile birlikte yürüttüğü terör ve Suriye iç savaşı ile ilgili doğru politikaları, ülkemizde terör olaylarının artması sebeplerinden birisidir. Gerçekleştirilen terörist eylemler ile birçok vatan evladının şehit edilmesi, birçoğunun da yaralanması Türk milletini derinden yaralamıştır. Acımız büyüktür. Ama ne olursa bu coğrafyada birlik beraberlik ve dayanışma içinde olmamız, uyanık olmamız Ülkemizin geleceği için çok önemlidir.
 
Yeni planlama ise FETÖ terör örgütü başta olmak üzere terör örgütleri marifeti ile ülkemizi istenilen düzeye getirilmesi çabalarıdır. Terör eylemlerini yapan örgütlerin isimleri ve ideolojilerinin hiçbir önemi yoktur. Çünkü tüm terör örgütleri profesyonel İstihbarat örgütleri tarafından yönlendirilmektedir.
 
BİZİM YARDIMIMIZ OLMADAN TERÖR EYLEMLERİ ÖNLENEMEZ TEZİNİN...

Önümüzdeki günlerde ABD, AB, NATO ve İngiltere tarafından terörle mücadele konusunda Türkiye’ye yardım söylemleri gelecektir. Bu süre içerisinde de benzer terör eylemleri yapılmaya devam edilecektir. Türkiye’ye bizim yardımımız olmadan terör eylemleri önlenemez tezinin kabul ettirilmesi çalışmalarının yoğunluk kazanacağını tahmin etmek zor değildir.
 
Terör faaliyetlerinin önlenmesi ve iş birliği önerileri ile birlikte Türkiye ile gerilen ilişkilerin düzeleceği konusunda oluşturulacak olumlu hava ve politik söylemlerin bir amacının olacağı kesindir. Bu amacın Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası kendi öz kimliğine milli değerlerine dönmesinin, başta Rusya olmak üzere başka ülkeler ile aracısız ve öz iradesi ile iş birliği yapmasının önlenmesi olacağı kuşkusuzdur.
 
Yıllardır iş birliği yaptığımız ülkelerin Türkiye’ye bakış açıları hiç değişmeyecektir. Değişeceğini beklemek bugüne kadar yaşadıklarımızı inkar anlamına gelir.
 
Türkiye’nin ve Türk Milletinin İlelebet Bağımsız ve özgür yaşaması için yapılması gereken bellidir. Siyasi görüşlerimizi kavga konusu yapmadan, şu dönemde ülkemizin her konuda saldırı altında olduğunu bilerek, içerden ve dışarıdan yapılacak her türlü saldırıya karşı tek vücut, tek yürek olarak Büyük Türk Milleti olduğumuzu herkese göstermektir”