Trabzon'un Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu'dan yola çıkan 10 milli bisikletçi Ordu'ya ulaştı. 

Etkinlik Koordinatörü olan Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'dan başlayan yolculuklarının Akçaabat'ta sona ereceğini söyledi. 

Kastamonu-Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun güzergahını kullanarak 17 Şubat'ta Akçaabat ilçesinde olmayı amaçladıklarını vurgulayan Kalyoncu, mola verdikleri tüm illerde tanıtıcı faaliyetlerde bulunacaklarını belirtti. Kalyoncu, "Şu anda etaplarda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Tabii ki ülkemizin içinde bulunduğu durumu da çok net biliyoruz. Bunu bilerek ve bu hassasiyetteki insanlar olarak da özellikle gittiğimiz yerlerde sadece Akçaabat'ın kültürünü anlatan tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz ve yöresel olarak o anı yaşatan halk oyunları ekibimiz gösteri yapıyor." dedi. 

Bisiklet turunda 635 kilometrelik yol kat edeceklerini ifade eden Kalyoncu, "Devletimizin bu kadar güzel organizasyonlara destek vermesi de bizleri mutlu ediyor. Ülkemizde sporcuya destek artık eskisine göre daha iyi noktada." diye konuştu. 

Milli sporcular da böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. 

Milli bisikletçiler Vali Seddar Yavuz'u da makamında ziyaret ederek, etkinlik hakkında bilgi verdi. 

Konuşmaların ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz’a ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh’a plaket takdim edildi.

Kafile, Ordu'daki etkinliklerin ardından yarın Giresun'a hareket edecek.