61SAAT-Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki Sera Gölü kenarında dinlenme tesisi işleten Gürbüz Özkan, çiftlerin kiraladıkları sandallarla, kendi tesisinin yakınlarındaki saklı alanlara gelip öpüşüp sevişmelerini engellemek için gölün iki yakası arasına çelik tel çekti. Olayın yaygın ve yerel medyada manşetlere çıkması Sera Gölünü kötü bir şekilde Türkiye gündemine taşıması bölgedeki diğer işletmelerin tepkisi çekti.

Göle çelik halat çekilmesine tepki gösteren Hüseyin Usta Sera Gölü İşletmeleri Müdürü Kerim Korkmaz, “
Siz ne hakla devletin gölüne bu ipi çekiyorsunuz. Bu söylenmiş olsaydı bizde orda ki işletmeler olarak bu olayı sıcak bakardık. Biz Trabzon’umuzu güzel tanıtalım. Trabzon’u böyle öpüşme ile sevişme ile tanıtmayalım.



Hüseyin Usta Sera Gölü İşletmeleri Müdürü Kerim Korkmaz
BİSİKLETİN ÜZERİNDE NE KADAR YAPILABİLİR
Bir bisikletin üzerinde ne kadar yapılabilir. Bizim sevişme anlayışımız bu. İki genç yanak yanağa verebilir. Hangimiz yapmıyoruz. Ben 50 yıllık evliyim bende eşimle de öyle yürüyorum. Biz ahlak zabıtası değiliz. Biz polis değiliz. Onların cezasını onlar verir” dedi.


TEL İLE İLGİLİ MÜRACAATLARI YAPTILYAR
Tel oraya çekildiğinde kendilerinin yetkili yerlere müracaatta bulunduğunu ancak telin hala kaldırılmadığını kaydeden Korkmaz, “Ertesi gün geldiğimde işletme sahibinin teli gördüğünde jandarmaya haber verdiğini ve jandarma ile savcı beyin geldiğini kanunen hiçbir şeyin yapılamayacağını gerekli yazışmalardan sonra bir şey yapılabileceğini söylediler. Hala 11-12 gün oldu o tel hala orda duruyor” dedi.
Korkmaz, kendisinin de Yıldızlı Belediyesi aracılığı ile Akçaabat Kaymakamlığına başvurduklarını hatırlattı.


TURİZME BÜYÜK ZARAR VERİLDİ
Bölgeye gelen turistlerin teli sorduklarında açıklayamadığını da kaydeden Korkmaz, “Göle tel çekilmiş, turizme zarar verilmiş, işletmeyi bırakalım bir kenara, turizme zarar verilmiş… Sevişme ön plana çıktığı için ben utandım. Arayanlar tam laz işi diyor. Nerde görülmüş göle tel çekmek.
Evet gölün sahibi belli değil. Ben işletme sahibi olarak şunu istedim. Orda yel değirmeni olsun istedim. Uzungöl’de cami var. O camiyi çıkarın kimse tanımaz. Bende istedim ki Sera Gölünün simgesi değirmen olsun.


Korkmaz, “Kendilerinin teli neden kesmedikleri” şeklindeki soruya ise, “Bizim böyle bir terbiyemiz yok. Kanunsuz bir iş yapmam. Küçücük bir gölümüz var 63 yaşında onu Turizme kazandıralım. “ dedi.


KAYNAK: 61SAAT.COM