Trabzon Şoförler Ve Otomobilciler Odası birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği düzenledi. Düzenlenen törene Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda şoför esnafı katıldı.

‘ZARAR GELMEYECEK’ SÖZÜ ALDIK

Programda konuşma yapan Trabzon Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, “Ben şoför esnafı olarak bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Ortahisar Belediye Başkanımızın bizlere vermiş olduğu değerden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. 3-5 günden beri Maraş Caddesi kapanıyor diye yazılıyor. Ama bizim belediye başkanlarımızın ikisi de burada ne Maraş Caddesi kapanacak ne de şoför esnafına zarar gelmeyecek diye söz aldık. 7 Haziran seçimleri öncesi yine burada söyledim hatırlayın. Doğu ve Batı tarafı özelleşen Halk Otobüsleri geri alınacağı sözü verildi ve hepsi tek tek geri alındı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak çalıştırması yapılıyor. Ve şehir içerisinde bir tane otobüs özelleşmeyecek sözünü de Büyükşehir belediyesi başkanımız verdi aynen de yerine getiriyor Allah razı olsun. Ben şoför esnafı olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.

DAHA FAZLASINA LAYIKSINIZ

Ardından konuşan Başkan Genç, “Memleket olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte birliğimizi bozmamalıyız. Bugüne kadar her kesimin sorunuyla ilgilenen AK Parti’miz şoför esnafımızla da yakından ilgilendi. Bir partinin belediye başkanı olarak bugüne kadar yapılan hizmetlerle gurur duyuyoruz. Şoför esnafımız ve vatandaşımız biliyoruz ki daha fazlasına layıktır. Onun için de gerek biz ve şehrin diğer yöneticileri elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HAKLARINIZIN SAVUNUCUSUDUR

Daha sonra kürsüye çıkan Orhan Fevzi GÜmrükçüoğlu, “ Kıymetli şoför esnafımız, Başkan Altuntaş’ın; sizin en iyi temsilciğinizi yapabilmiş olan, zaman zaman bizimle sizin haklarınız için münakaşa eden ama hiçbir zaman beyfendiğini bozmayan ve bu gayretleriyle beraber haklarınızı çok çok iyi savunduğunu huzurunuzda söyleyebilirim.




SİZİ HİÇBİR ZAMAN TERK ETMEDİM 
VE HİÇBİR ZAMAN TERK ETMEYECEĞİM

Eşimizi, çocuklarımızı, kızlarımızı, dedemizi, eşimizi kendinizin kardeşi kızı eşi gibi görüp o dikkatle birlikte koruyorsunuz. Sizlerin yaptığı aslında bir kamu hizmetidir. Her ne kadar rızkınızın peşinde koşsanız da aslında bir kamu hizmeti yapıyorsunuz. Allah’tan hepinize kazasız boş kazançlar diliyorum.

Ben sizi hiçbir zaman terk etmedim ve hiçbir zaman terk etmeyeceğim. Biz sizi çok seviyoruz sizin kıymetinizi iyi biliyoruz.

KURALLARA UYALIM

Maraş Caddesi’nde 2009 yılında kararlaştırdığımız şekli ile benim minibüsçü arkadaşlarım boş dolanmasın diye bazı durak yerleri verdik. Onlarda bir tek kural koyduk. Diyelim ki 2 araçlık bekleme vermişse 3. araç gelmişse en baştaki 1. araç kalkacak. Amacımız da trafik tıkamasın. Bu sizi düşünerek alınmış bir karardır. Kimse sizleri şikayet edemesin diye bu kurala lütfen uyalım. 2 araba beklesin dediysek; gece de gündüz de 2 araç beklesin. Müşteri alamadıysa da gitsin ki tıkanıklık olmasın sizler de suçlanmayın. 2009 da aldığımız karar bu. Buna dikkat edeceksiniz.

MARAŞ CADDESİNİ DOLMUŞ DEĞİL ÖZEL ARAÇLAR TIKIYOR!

O Maraş Caddesi’nde tıkanıklığı oluşturanlar dolmuş esnafımızdan çok özel araç sahipleridir. Görünen köy kılavuz istemiyor. Her gün oradan geçiyoruz. Hepimiz gözlemliyoruz.

EDS SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

EDS sistemi hayata geçireceğiz. 2009 yılındaki kuralların haricinde sizi etkilemiyor. Bu sistem kurallara uymayanlara cezasını gönderiyor. Ya da giriş saatine uymayan servis araçlarına ceza gönderiyor. Bu şekilde bir sistemi beraberce uygulamaya koyacağız. Buna herkes uyarsa Maraş Caddesi’nde sorun kalmaz” diye konuştu.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Son olarak açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, “Sizler bu şehir için önemlisiniz bunu bilin. Bizler sizler için ne gerekiyorsa yapacağız. Ama şu anda ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Türkiye son 3,5 ayda çok sayıda zorlukla karşılaştı. Daha dün akşam çocuğunun ve eşinin yanında şehit edilen polisimizin haberini aldık. Şimdi de Ankara'da bir toplantı öncesinde yine provokasyona yol açan, Türkiye'yi tedirgin etmeye yönelik bir eylemi daha duyduk. Bunlar tamamen ülkemizin huzurunu, istikrarını engelleyen, Türkiye'nin tek başına iktidarının bu güne kadar getirmiş olduğu gücü azaltmaya, geleceğe ait hedeflerini ortadan kaldırmaya çalışan bir anlayışın ürünüdür. Bu provokasyonlara hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Devletimiz bu provokasyonları yapanları, Türkiye'nin huzurunu bu şekilde bozmak için kötü planlar içerinde olanları bulacak, yakalayacak, deşifre edecek ve cezalandıracaktır. PKK terörü ile Türkiye'ye ayar vermeye, had bildirmeye çalışanlara karşı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz ve aziz milletimiz kararlılığından vazgeçmeyecektir.”