Gelenekselleşen Her yönüyle Trabzon etkinlikleri 8.si yine aynı adres de, Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Her şey çok güzel demek isterdik !

Etkinliğin 8. si olmasına rağmen halen daha eksiklikler söz konusu..

Her Yönüyle Trabzon etkinliklerini düzenleyen Trabzon Vakfı başkanı Bilgin Aygün ve ekibini her yıl tebrik ediyoruz fakat organizasyonda zamanlamalar takılmalar organizasyonla ilgilenecek bireylerin yetersizliği 4 gün süren süren Trabzon günlerini gerek esnaf gerek medya gerekse de ziyaretçiler tarafından tepkilere neden oldu.

Yemek çadırında hizmet veren esnaflar suyun olmadını taşıma su ile işlerini gördüklerini çalışanlarının ise Lavabo ihtiyacı gidermek için 300 metre yol yürümek zorunda kaldıklarını söylediler.

Bu yıl geçtiğimiz yıllara nazaran daha aktif bir ziyaretçi sayısına ulaştı.

4 günde 350.000 e yakın ziyaretçinin katıldığı etkinlikte sevindiren görüntü her geçen yıl ziyaretçi sayısının artması idi.

Ankara’nın muhtelif yerlerinde sergilenen Billboard ve afişlerle başarılı bir tanıtım ( PR ) yapıldı. 61saat’ın standına uğrayan ziyaretçilere nereli olduklarını sorduğumuzda Trabzonlu dan ziyade Ankara’da ikamet eden Orijinal Ankaralı Çankırılı Yozgatlı Kırşehirli Konyalı Yozgatlı .. Trabzonlu dışında etkinlikleri ziyaret edenlerin oranı %60 lık bir dilimi kapsadı.

Ziyaretçilere neden Trabzon etkinliklerine geldiklerini sorduğumuzda aynı şekilde Kastamonu Sivas Çorum illerinin yanı sıra birçok illerinde etkinlik düzenlediklerini fakat Trabzon etkinlikleri kadar  renkli  olmadığını söylediler.

Organizasyon eksikliklerinden söz edecek olursak Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri klasik müzik dinletisi verdiği saatlerde hemen yan taraflarında kemençe çalınıp horon oynanıyor ! onca kilometrelik yoldan gelip sanat icra etmek isteyen genç müzisyenlerin eserlerini hiç etmek hiç olmadı hiç yakışmadı.. Medya mensuplarına ayrılan standlarda internetin açılıştan 4 saat sonra aktifleşmesi  !  her yıl küçülmesi de eksikliklerin gözüme batmasının meşalesi oldu.

Son olarak ta bu satırları yazdığım sıralarda görevlinin bir tanesi bana gelip “ bugün saat 5 e kadar standlar kapanmayacak” sözüne, Neden diye sorduğumda – “ Sorun çıkar sonra” demesi yazımın özeti oldu.

Sonuç itibariyle Bize Her Yer Trabzon.. fakat (!)