Bizim Neslin Uşakları(BNU) derneği, Mart ayı içerisinde Trabzon’da “Kentsel Dönüşüm- Kamulaştırma-HES’ler İç Hukuk ve AİHM uygulamaları” konulu bir panel düzenlemek istemektedir. Bu panelin amacı Trabzon’umuzun gayrimenkul hukuku alanında perspektifini geliştirmek ve Trabzon halkına fayda sağlamaktır. 
Amaç doğrultusunda Gayrimenkul Hukukçusu İstanbul Barosu Avukatlarından Cafer Aydın Panel’e başkanlık edecek ve İstanbul Üniversitesi Medeni Hukuku Anabilim Dalı kürsüsünden Prof. Dr. Zekeriya Kürşat, İstanbul Üniversitesi İdare Hukuku Anabilim Dalı kürsüsünden Yrd. Doç. Dr. Cenk Yaşar Şahin, İstanbul Üniversitesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı kürsüsünden Doç. Dr. Haydar Burak Gemalmaz hocalarımız konuşmacı olarak yer alacak olup Trabzon’un Gayrimenkul ile ilgili hukuki sorunları geniş çaplı olarak incelenecektir. Bu sorunlar öncelikli olarak HES, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm alanlarında olduğundan konuşmacılar bu alanlar üzerine eğilerek Türk Mahkemeleri’nin vermiş olduğu emsal kararlar ve AİHM kararları üzerinden Trabzon’un bu sorunlarının çözümü,  gayrimenkul hukukunun uygulaması ve uygulamadaki sorunlar üzerine yoğunlaşacaktır.
Önemli ve güncel bir konuyu kapsadığından panele yoğun katılım beklenmektedir. Hedef kitle Hukuk öğrencileri, akademisyenler, TBB ve Trabzon Barosu avukatları ve stajyer avukatları, inşaat mühendisleri, çevre mühendisleri, harita mühendisleri, mimar ve müteahhitler, Tapu ve Kadastro Kurumu mensupları ile imar üzerine çalışan veya imarla ilgilenen Trabzon Büyükşehir ve ilçelerin Belediye çalışanları olmakla birlikte panele katılım herkese açık olacaktır. 
Bu büyüklükte ve seviyede, pek değerli hocalarımızın katılımıyla gerçekleşecek bu panelin Trabzon’umuza sağlayacağı katkı kuşkusuz olmakla birlikte biricik ilimizin güncel sorunlarına da çeşitli çözümler üretmeye yardımcı olacak, hepimizin bakış açısını genişletecektir.