Bizim Neslin Uşakları Derneği,  tüm Türkiye başta olmak üzere Trabzon şehrine ve insanına gönül veren, başarılı ve maddi olanakları sınırlı öğrencilerin öğrenimlerine destek olmak, onların bilimsel düşünme gücüne sahip demokrat ve erdemli birey olmaları ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile burs ve staj desteği sağlamaya devam ediyor.

2015-2016 eğitim yılında başlatılan burs ve staj desteğine, 275 Trabzonlu üniversite öğrencisi başvurmuş, burs ve staj komitemizin hazırladığı kriterler doğrultusunda 75 öğrenciye destek verilmiştir.

Bu sene 2016-2017 eğitim dönemi için 290 Trabzonlu öğrenci başvurmuş ve daha önce belirlenmiş kriterlere uygun 85 öğrenci burs hakkı kazanmıştır. 

Bizim Neslin Uşakları Derneği verdikleri burs ve staj desteği ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Dernek olarak, gelecek yıllarda Trabzonlu hemşehrilerimizden de aldığımız maddi ve manevi desteklerle daha fazla gencimize destek olmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile tekrar gençlerimize yeni eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.