Trabzon sevdası ile yola çıkan şehir derneği Bizim Neslin Uşakları, Almanya'nın tarihi kentlerinden Aachen'da 2011 yılında kurulan ve bir sivil toplum kuruluşu olan Aachen İçin El Ele Derneği ile BNU İstanbul  Merkez Ofisinde “Kardeş Dernek Protokolü” imzaladılar.

Yazar, şair Kresner’in “kimler ellerini birbirine uzatırsa, orada köprüler kurulur” sözü ile el ele veren iki dernek ortak vizyonları olan; demokratik eğitim ve öğretimi destekleyici projeler geliştirerek gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına yardımcı olmak, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitsel, çevresel ve sportif konularda bilimsel ve çağdaş çözümler üretmek, dezavantajlı sosyal grupların toplum içinde eşit hakları için çalışmak ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla kardeş olarak el ele verdiler. 

İmza törenine katılan Acchen İçin El Ele Derneği temsilcileri ve Bizim Neslin Uşakları üyeleri arasında kurulan dostluk köprüsü Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy ve Aachen İçin El Ele Derneği Başkanı ve Aachen şehrinin ilk Türk kökenli meclis üyesi olan Ahmet Hicri Ağırman’ın imzaladığı protokol ile taçlandı.

Protokolun imza töreninde konuşan NRW Invest Türkiye Temsilcisi Adem Akkaya ve İş Adamı Ertan Etike, BNU Kurucu üyelerinden ASAŞ Aluminyum Yonetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz her iki derneğin oluşturacakları network ve gönüllülük esası sayesinde çok önemli projeleri hayata geçireceklerini belirterek, "Başka sivil toplum kuruluşlarına da rol model olmayı başaracağımızdan eminiz" dedi.

İmza töreninin ardından iki derneğin logosundan yapılan pasta kesildi.  Ahmet Hicri Ağırman Bizim Neslin Uşaklarını, Aachen Katedralinde Sayın Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp’in de eşlik edeceği bir törenle Aachen’da kardeşliği pekiştirmek üzere davet etti ve özel bir seramik karo ve Bizim Neslin Uşakları ise Aachen İçin El Ele Derneği'ne günün hatırası  olarak Minyatür Sanatcısı Sayın Nilgün Gencer’in  “Trabzon Minyatürü” adlı tablosunu hediye edildi. 

Sinema, tiyatro ve dizilerden aşina olduğumuz ve özellikle Seksenler dizisinde canlandırdığı Pastacı Sami karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Berat Yenilmez HIH Derneği'nin konuğu olarak imza törenine renk kattı.

Bizim Neslin Uşakları'nın üniversiteli gençler için projelendirdiği burs, staj ve mentorluk konularında karşılıklı işbirliğini hayata geçirmenin yanısıra Aachen’da Saraydan Kız Kaçırma Operasına sponsor olan ve Andrea Bocelli’nin destekçisi olduğu Aachen İçin El Ele Derneği ve Bizim Neslin Uşakları sanatın birleştirici ve iyileştirici ruhuna inanan iki kardeş dernek olarak müzik resim, heykel ve edebiyat alanında genç yetenekleri desteklemeye yönelik projeleri şimdiden hayata geçirmeye yönelik planlar yapıldı.