61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’de bir çok sosyal projeye önderlik eden Bizim Neslin Uşakları Derneğinden, Trabzon’da örnek proje. BNU, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Trabzon sahilinde engelli çocuklara yönelik park yapacak. Konu bugün Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine, geldi. Gündem dışı olarak gelen madde ilk olarak gündeme alınırken bu sırada Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Engelli parkı yapılması ile ilgili bir madde. Büyükeşhir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki talebi. Park Sahilde, Tenis Kortunun hemen yanında yapılacak. Bizim Neslin Uşakları Derneğinin  önderliğinde yapılacak engelli parkı” dedi.
Kınalı’nın ardından söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem, “Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, bu tür ortak projeleri yapmalı gerçekleştirmeli. BNU, Trabzon’da Trabzon Lisesinden yetişen içerisinde doktor avukat, çok başarılı olmuş insanları barındıran sadece Trabzon’da ki sosyal etkinliklere katkı sağlayan dernek. İstanbul’da ben kendileriyle, tanıştım. Gerçekten Trabzon’da ki dernekler içerisinde son yıllarda sosyal boyutu ile projeler üreten ve katkı sağlayan dernek. Bende Büyükşehir Belediyemiz olarak bu dernekle ortak proje üretilmesinde çok doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Parkın Yapılması ve protokolün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na oy birliği ile yetki verildi.