SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ kapsamında bir ilke imza atarak, bayramda köylülere ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştirdiler.

 

 

Beş kişilik bir heyetle Trabzon Akçaabat’a bağlı Çınarlık (Lefka) Köyü’nü ziyaret ederek halkla bayramlaşmanın yanı sıra, ücretsiz kitap dağıtımı da gerçekleştirildi.

 

Proje Koordinatörü Arzu Aktaş, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Genel Başkanı İsmail Fandaklı, Trabzon Kadın Geliştirme ve İletişim Derneği Başkan Yardımcısı Tuğba Yaylalı; Karadeniz Yazarlar Birliği Genel Sekreteri, köyde ücretsiz dağıtılan “Kavakmeydan – Gözü Gözümdü” adlı eserin yazarı Esma Âlâ Türkmen ile projenin sponsoru iş adamı Serdar Boğoçlu’dan oluşan heyet, bayramda Çınarlık Köyü’ndeki bütün evleri dolaşarak, vatandaşlarla bayramlaşıp, kendilerine kitap hediye etti.

 

Dayanışma, işbirliği ve yardımlaşma konusunda farkındalık oluşturmak, kültürel ve sanatsal faaliyetleri desteklemek, köyde yaşayan insanların sahip olduğu değerlerine dikkat çekmek ve köylerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu proje ile Trabzon’da bir ilk gerçekleştirildi.

 

 

 

Proje Koordinatörü Arzu Aktaş, köy çocuklarına, gençlerine rol – model olmak, sanatsal faaliyetler yoluyla farkındalık yaratmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek; “Ortak değerler etrafında bayramı kutlamak bizim için gurur vericiydi” dedi.

 

Bundan sonra Trabzon’un tüm ilçelerinin tespit edilecek bir köyünde iki dernek mensuplarınca gerçekleştirilecek olan kültür ve sanat alanındaki farkındalık yaratmaya yönelik ziyaretlerin ilki olduğunu da belirten Koordinatör Arzu Aktaş:

 

“Çınarlık, yetiştirdiği devlet adamı, sporcu, sanatçı ve iş adamlarıyla Akçaabat’ın önemli köylerinden biridir. Yazarımızın kendi köyünden başlamayı uygun bulduk. Esma Âlâ Türkmen; topluma sunduğu eserlerinde öncelikle köyünün, şehrinin ve yöresinin insanını, mekânlarını, kültürünü, gelenek ve göreneklerini işleyerek yaşadığı topluma karşı saygısını ve sevgisini en derin biçimde göstermektedir. Bu bağlamda; Çınarlık Köyünün sanatsal faaliyetlerini desteklemek, değerlerine tutunmak, köyün çocuklarına, gençlerine ve kadınlarına bir başarı öyküsünü sunmak ve böylece köyünün tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ‘Kavakmeydan Lefka da’ projesi hazırlanmıştır. Kutsal bayramlarımızdan olan Kurban Bayramı’nda bu projenin hayata geçirilmesi, birlik - beraberlik ve dayanışmanın güzel bir örneğini teşkil etmiştir. Zamanımızı, emeğimizi ve yeteneğimizi doğduğumuz topraklara vererek üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirme çabası içinde olmak bizlere paha biçilmez deneyimler yaşatacaktır” dedi.

 

 

 

Yazarların ve sanatçıları köylülerle buluşturma düşüncesini yıllardır düşünüp bir türlü gerçekleştiremediklerini belirten Karadeniz Yazarlar Birliği Genel Başkanı İsmail Fandaklı;

 

“İkinci bir bayram gibiydi bizim için. Çok mutlu olduk. Böylesi projeleri daha yaygın hale getirmek için, gerçekleştirilecek her türlü çalışmaya katkı yapmaya hazırız. Çok geç kalınmış olsa da, bir yerden başlamak gerekiyordu. Destek olmadan bu tür projeleri gerçekleştirmek imkânsız.. Projeyi gerçekleştirdiğimiz köyden olan iş adamı Serdar Boğoçlu’ya yatkılarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Bunun ilk adım olduğunu, devamının geleceğini belirten Kadın Gelişim ve İletişim Derneği Başkan Yardımcısı Tuğba Yaylalı ise,

 

“Bu projenin devamının gelecek olması mutluluk verici. Bu proje ile köylü, sanatçıyı tanışacak, ayrıca ziyaretler medyaya yansıtılınca da köyün tanıtımına katkı sağlamış olacak” diye konuştu.

 

Heyet üyeleri, proje faaliyetlerinin sonucunda aynı köyde bir etkinlik daha yapmak istediklerini belirttiler.