Trabzon’da 4 ay önce faaliyete giren Yıldız Boks Kulübü’nün başkanlığını yapan Uzlu,” Amacımız gençlerimizi spora yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan biraz olsun uzak tutmak ve bunun yanında çevresine sevgi ve saygı gösteren nesiller kazandırmak” dedi. 

Antrenör Resul Yıldız yönetiminde 30 sporcu adayı her gün 2 saat çalışarak boks eğitimi alıyor. Aynı zamanda Depar 61 Boks Antrenörü Süleyman Öztürk ve Çevikspor Boks Antrenörü Gökhan Çevik yönetimindeki sporcularla da idman maçı yapan Yıldız Boks Spor Kulübü sporcuları, burada kendilerini tartarak gelecek aylarda yapılacak müsabakalar öncesinde eksiklerini görüyor.

Önceki gün A-Boks eski Milli Takım Teknik Direktörü Yusuf Teke’de salonu ziyaret ederek çalışmaları yakından takip etti. Teke, son zamanlarda boksa karşı büyük bir sevginin olduğunu belirterek “ Boksa bu kadar ilginin olması beni çok mutlu etti. Bir kere şunun altını çizerek söylüyorum boks öyle boş uğraşılan bir spor dalı değildir. İyi yapıldığı zaman geleceğini garanti altına alan bir spor dalıdır. Avrupa’da yapılan bir derece sayesinde, eğitim fakültelerinde beden eğitimi bölümüne YÖK tarafından sınavsız girildiği gibi, okul bittikten sonra da hiç beklentisiz atama yapılıyor. Bundan büyük avantaj olur mu? Aynı zamanda boks kişiye özgüven ve ahlak kazandırır. Küçüğüne, büyüğüne saygıyı kazandırır. Ve en önemlisi şudur ki; 24 tehlikeli spor arasında boks sporu 19’uncu sırada gösterilmiştir. “ diye konuştu. 

Kulüp Başkanı Tufan Uzlu da salonun yeni açılmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü ve bu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğine değinerek, “Amacımız milli takıma başarılı sporcuların yanı sıra, çocuklarımızı, gençlerimizi biraz olsun kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve çevrelerine saygılı birer nesil kazandırmaktır” dedi. 
Yıldız Boks Spor Kulübü’nde her gün 2 saatlik seanslar halinde antrenmanlar yapılıyor. Kulüpte, 11 ila 35 yaş arası sporcu ve sporcu adayı bulunuyor.