Rize'de gerçekleşen sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Etkisini sürdüren yağış sebebiyle iş yerlerini su bastı, araçlar trafikte ilerleyemedi.Bazı vatandaşlar suların içinden geçerek evlerine varmaya çalıştı.Belediye ekipleri su baskınları oluşan cadde ve sokaklarda çalışma başlattı. Rize'deki sağanak yağışlarda bir kişi kayboldu. Rize'deki sağanak yağış sebebiyle otomobilde mahsur kalan 3 kişiden 2'si kurtarıldı. Sele kapılan bir kişi kayboldu. Bölgeye çok sayıda polis, 112 Acil Servis, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Rize Belediyesi ekipleri geldi. Düğünden dönenleri taşıyan bir araçta da 5'i çocuk 15 kişi, aynı mevkide mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, Rize Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Çalışmalar sonrası Salarha yolu Dörtyol mevkisinde trafiğe açılan yolda kontrollü şekilde geçiş sağlanıyor.

Olay yerine giden Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran konuyla ilgili şunları söyledi... “Gün içerisinde yoğunlaşan bir kuvvetli yağış gerçekleşti. Son 3 saatte metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü biliyoruz. Saat 22.00 sularında 3 vatandaşımızın bulunduğu bir araçtan iki vatandaşımız kurtuldu, bir vatandaşımızındı sel sularına kapıldığına dair teyide ihtiyaç bir bilgi var elimizde. Arama kurtarma ekiplerimiz vatandaşımızı hemen aramaya başladı. Yollarda meydana gelen kapanmalara müdahale ettik. Gece 01.00 itibariyle yağışların yoğunlaşmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz.”

Kaybolan vatandaşın Hüseyin Çap olduğu öğrenildi. Bölgede çok sayıda polis, 112 Acil Servis, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Rize Belediyesi ekipleri Hüseyin Çap'ı arama çalışmalarını sürdürüyor.

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 2

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 3

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 4

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 5

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 6

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 7

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 8

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 10

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 11

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 12

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 14

Rize'de sağanak felaketi!.. Sele kapılan bir kişi kayboldu! - Sayfa 15