TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk 15 Temmuz gecesi Türk Milleti’nin kendilerine kurşun sıkıp, bomba atacak kadar canileşenleri asla unutmayacağını belirterek bunun neticesinde Türkiye tek Bayrak, tek Millet, tek Vatan ve tek Devlet ülküsünü sekteye uğratmaya çalışan haince teşebbüslere imkan tanımayacak yeni bir sistemi tercih ettiğini ifade etti.

Arslantürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Milleti’ne ihanet hareketlerinin en uzun hesaplı ve en kapsamlılarından biri olan 15 Temmuz ihanetinin üzerinden tam tamına 2 yıl geçti.

Türkiye Devleti ve Milleti ile bu iki yıllık süre zarfında az veya çok her yere nüfuz eden bu uluslararası boyutlu ihanetin izlerini silmek için 15 Temmuz’da kanı ve canıyla verdiği mücadeleyi unutmadan hareket etmiştir.

Bunun neticesinde de Türkiye tek Devlet tek Millet tek Bayrak ve tek Vatan ülküsünü sekteye uğratmaya çalışacak haince ve kalleşçe teşebbüslere imkan tanımayacak yeni ve doğru sistemi tercih etmiştir.

Türkiye yeni sistemi ve yapılanması için de kalkınma hareketini bir bütün kabul ederek hareket edecek, milli birlik ve beraberliğini güçlendirerek 2023 hedeflerinin de üzerine çıkacaktır.

Tüm bunları yaparken, 15 Temmuz’da Türk Milleti’ne kurşun sıkacak, bomba atacak kadar canileşenleri asla unutmayacaktır. “

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da Türkiye’nin bu ihanet teşebbüsünü asla unutmayacağını, bu ülkede artık kimsenin vesayet rejiminden, darbelerden ve demokrasiyi askıya almaktan söz edemeyeceğine vurgu yaptı.

Ergan açıklamalarında şöyle dedi:

“Genelde Türk Milleti’ni tarihten silmenin hesabını yapanların perde arkasından içimizdeki hainleri kullanarak tezgahladıkları darbeler ve benzeri teşebbüslerin artık yer bulmayacağı bir ülkedir Türkiye…

Çünkü ihanetlerini 15 Temmuz’da yapılmak istedikleri darbe ile taçlandırmayı düşünenlere Türk Milleti’nin karşı duruşu ile verdiği dersin ardından yaşanan süreç de, yeni bir sistem ile yapılan düzenlemeler artık Türkiye’de yer ve destek bulmayacaktır.

Türkiye bu ihanet teşebbüsünün yıldönümüne milletin özüne ve yapısına uygun demokratik teammüllerden desteğini alan, düzenlemelerden daha güçlü olarak girmektedir.

Bu ülkede artık kimse vesayet rejiminden, darbelerden ve demokrasiyi askıya almaktan söz edemeyecektir. Onun için artık endişelerimiz ortadan kalkmış her alanda istikrar adına gelecek için umutlarımız artmıştır.”