İşlem hacminin büyük kısmını fındığın teşkil ettiği TTB’nin 2003 yılında başlattığı verim ve kaliteyi arttırma çalışmalarına son yıllarda bu ürünün turizmde de değerlendirilmesi ilave edilmişti.

Bu kapsamda Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) desteği ile Fındık Ocağı firması işbirliğinde 2 Ağustos’ta gerçekleştireceği Hasat Şenliği’ne de TTB katkıda bulunuyor.

“Dünyanın Fındığı Burada” sloganı ile tanıtımı yapılan şenliğin hem yöre turizmine, hem de fındığın tanıtımına katkı sağladığını belirten TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, “Borsa olarak bizde 8 Ağustos’ta TOBB Başkanı Sayın RifatHisarcıklıoğlu’nun katılımı ile ekonomik hasat etkinliği yapacağız. Birçok resmi ve özel kuruluş da aynı şekilde etkinlikler düzenliyor. Bunlar her bakımdan olumlu gelişmeler. En önemli tarımsal ihraç ürünümüz olan fındıkta hem verim ve kaliteyi arttırarak, hem de bunu turizmde de kullanarak kazanç sağlamak için çalışmalıyız” dedi.

Fındık Ocağı’nın Hasat Şenliği’nde katılımcılar keşan ve peştamal kuşanıp, kara lastik giyerek önce toplayacakları fındıklar için sepet örecekler ardından bahçeye girip fındık toplayacaklar.

Maniler eşliğinde gerçekleştirilecek toplama işleminin ardından hasadı horonla kutlayacaklar. Katılımcılara fındıklı çikolata yapımı da uygulamalı olarak gösterilecek.