10 – 11 – 24 – 25 Kasım tarihlerinde Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak olan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Rize, Giresun, Ordu, Tokat, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Bartın da dahil olmak üzere yıl boyunca toplam 10 Karadeniz ilini geziyor. Karadenizli minikler ve aileleri, "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun ile eğlenirken öğrenmeye devam ediyor.

Sahnelere ilk kez 2008 yılında "merhaba" diyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun, yeni sezonda Karadenizli minik seyircileri ile buluşuyor. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Karadeniz Turnesi kapsamında bu kez kemençe ve horonuyla ünlü Trabzon'da, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşuyor. La Fonten Orman Mahkemesinde adlı oyun 10 – 24 Kasım Cumartesi günleri saat 12.00 ve 14.00 ve 11 – 25 Kasım Pazar günleri, saat 12.00 ve 14.00 olmak üzere her gün ikişer temsil şeklinde gerçekleşiyor. Oyun, ücretsiz olarak sahneleniyor.

Karadeniz Turnesi ile 10 ili geziyor, her ilde iki hafta sonu, günde iki oyun sahneliyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, La Fonten Orman Mahkemesi Karadeniz Turnesi kapsamında ilk açılışın gerçekleştiği Artvin'in ardından Rize'yi ziyaret etti. Şimdi Trabzon'da perdelerini açan tiyatro yıl boyunca sırasıyla Giresun, Ordu, Tokat, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Bartın olmak üzere toplam 10 Karadeniz ilini geziyor. Oyun, Artvin ve Rize'nin dışındaki sekiz ilde de iki hafta sonu ve her gün ikişer temsil şeklinde sahnelenecek.