Düzenlenen yarışmalarda erkeklere öpüşme yarışması düzenlenmesi ulusal medyaya da yansıyınca Akçaabat'ta büyük tartışmalara neden oldu. Köylüyü de ikiye bölen bu şenliğe ilk tepki köyün muhtarından geldi.

MUHTARI KIZDIRDILAR

"Kültürümüzde böyle bir gelenek yok" diyen Acısı Köyü Muhtarı Tahsin Çelik, "Erkeklerin kadın, kadınların erkek kıyafeti giymesi bizim geleneğimizde yok! eğlencemizde de yok" dedi. Çelik, şunları kaydetti: "3 haziran pazar günü Balıklı Yaylası'nda yapılan Düzlük Kaynaşma şenliği çok güzel geçmiştir. Şenlikte her yaş grubundan insanlar gönüllerince eğlendi. Şenliğe üniversiteli öğrenciler de katıldı. Gençler kendi aralarında çeşitli eğlenceler düzenledi. Medyada 'kadınlarla erkekler bir gün için yer değiştiriyor. Erkekler kadın, kadınlarsa erkek kılığına girerek rolleri değişiyor. Ancak bazen eşler bile birbirini tanımıyor. başlığı ile yer alan ve yarım asırdır devam ettiği belirtilen haber gerçeği yansıtmıyor. Erkeklerin kadın kadınların erkek kıyafeti giymesi bizim geleneğimizde, eğlencemizde yok. Yaptığımız eğlencelerin yarışmaların görüntü ve fotoğraflarını köyümüzün internet sitesinden yayınlıyoruz."




GELENEKSEL DEĞİL

Şenliği organize eden Yavuz Özkurt da, "Şenliğimize katılan bir grup genç köyden temin ettikleri yöresel kıyafetlerini giyerek kendi aralarında yarışma düzenlediler. Bu geleneksel bir yarışma değildir" dedi.




Kaynak: İLKHABER