ŞEHİRDEN GİZLENİYOR MU?            

KANUNİ Bulvarı yol yapım çalışması çerçevesinde Boztepe’ye açılan tünellerle yeni viyadükler kurulacak. Gözaçan Camisi’nden başlayan devasa iki viyadük 100 metreyi aşan ayaklarla adeta Trabzon’un bağrına çakılan kazıkların üstüne oturacak. Trabzon Meydanı’ndaki Tanjant viyadüğüne rahmet okutacak olan Boztepe viyadüğü kentin bağrına adeta hançer gibi saplanacak. 

STK’LAR VİYADÜĞE KARŞI

İMO eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı, “En başından beri karşı çıktık. Alternatifi de var. Ancak Karayolları bildiğini okuyor. Boztepe’de oluşacak görüntüden herkesin rahatsız olacağını düşünüyorum.” dedi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve MMO eski Başkanı Şaban Bülbül ise, “Bu viyadüğün şehre hiçbir şey katacağına inanmıyorum. O ayaklar çakıldığı zaman ne olacak?” dedi. 

Kanuni Bulvarı yol yapım çalışması çerçevesinde Boztepe’ye açılan tünellerle yeni viyadükler kurulacak. Gözaçan Camisi’nden başlayan devasa iki viyadük 100 metreyi aşan ayaklarla adeta Trabzon’un bağrına çakılan kazıklar olacak. Trabzon Meydanı’ndaki Tanjant viyadüğüne rahmet okutacak olan Boztepe viyadüğü kentin bağrına adeta hançer gibi saplanacak. Bugün, düzeltilmezse bir daha müdahale edilemeyecek.   İMO eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı, “En başından beri karşı çıktık. Alternatifi de var. Ancak Karayolları bildiğini okuyor. Boztepe’de oluşacak görüntüden herkesin rahatsız olacağını düşünüyorum.” dedi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve MMO eski Başkanı Şaban Bülbül ise, “Bu viyadüğün şehre hiçbir şey katacağına inanmıyorum. O ayaklar çakıldığı zaman ne olacak?” dedi. 

KENTİN SERMAYESİNİN TARİH OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Eski Başkanı Mustafa Yaylalı, “Boztepe ile ilgili bundan 2 yıl önce, Kanuni Bulvarının, Yenicuma kısmı tartışılırken İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak bunun çok vahim sonuçları olacağını dillendirdik. Şehirde bunu eleştiri olarak kabul edebiliriz etmeyebiliriz ama iyi niyetimizden kimsenin şüphesi olmasın. Şehirde bunu önceden söyleyenlere pek kulak asılmıyor. Gelecekte olan bir şeyin sıkıntılı olacağını söylüyorsunuz ama kimse üstüne gitmiyor. Biz 2 yıldan beri buradaki tünellerin ve viyadüğün şehrin silueti açısından ciddi sıkıntı doğuracağını ve yeniden çalışılması gerektiğini söylemiştik. Boztepe’de yeni bir metotla, yöntemle bunu çözebilirdik. Bunu da katıldığımız her toplantıda dillendiriyorduk. O dönem belediye bu projeye çalışılıyordu. Oranın görsel kirliliği önlenecek deniliyordu. Siyaseten hangi tarafta olursa olsun Boztepe’de oluşacak görüntüden herkesin rahatsız olacağını düşünüyorum. Bunun bugün yapılabilecek bazı revizyonlarla çözülebileceğini düşünüyorum. Şehrin kendi adıyla özdeşlemiş alanlarda proje geliştirirken kılı kırk yarmak lazım. Bugün hala çözümü olduğunu düşünüyoruz. İnşallah biz bulunduğumuz tüm platformlarda bunu dillendirmeye devam edeceğiz. Kanuni Bulvarı Trabzon için önemli bir yatırımdır. Ama kentin en büyük ve önemli sermayesinin tarihi olduğu unutmamalı, çok dikkatli olmalıyız.” dedi.

BİR ESER ÖNCE PROJELENDİRİLİR

AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi ve Makine Mühendisleri Trabzon Şubesi Eski Başkanı Şaban Bülbül, “Viyadüğün şehre hiçbir şey katacağını düşünmüyorum. O ayakları çakıldığı zaman ne olacak? Bir eser önce projelendirilir. Ama Trabzon’da yapılan hiçbir eserin projesine ulaşamıyoruz. İhaleye çıkılan bir proje hazır demektir. 1 yıldır şunu söylüyorum. Maket yapmak zor bir şey mi? Boztepe’deki viyadüklerin maketlerini bir yapın, bakalım. İyi mi güzel mi? Çirkin mi? Ama Ruhsat alıp, projeyi arkadan getirirsen o mühendislik değildir.” dedi. (Gunebakış)