Kuru yaptığı açıklamada, "Trabzon’un, solunum yeri, tarihi, kültürü, turizmi, DEĞİRMENDERE ve ÇÖMLEKÇİNİN HAKİMTEPESİ Boztepe, limana bakan kayalıklarının içinde bulunan tarihinin çok eski olduğu anlaşılmaktadır" dedi.

Açıklamalarına devam eden Kuru, "Bilinen tarihi itibariyle Trabzon’da ilk yerleşim alanının olduğuna bakıldığında, Boztepe, Trabzon şehrinin turizmini tayin edecek hareketliliklere ve nüfus yapısına sahiptir. Trabzon’ un 18 yy. yarısında yüz bin nüfusu vardı. O halde Trabzon’ un 21 yy. da çok daha fazla sayıda nüfusa sahip olması gerekmektedir. Boztepe şehrin tarihi hafızasını temsil etmektedir" diye konuştu.

Ayrıca Başkan Kuru bunun nasıl olacağına değinirken, Boztepe'nin tarihi dokusunun  büyük olduğunun farkedilmesi gerektiğini dile getirdi.

Sözlerine devam eden Kuru şöyle bildirdi; "O halde bu hareketliliği sağlayacak Boztepe’yi âdete ortadan kaldırılan görüntüsüyle mi? Boztepe Trabzon’ un örtüsüdür. Bu örtüsünün kaldırıldığını büyük endişe ile izlemekteyiz. Ve bilge tepe olarak Trabzon’ un asaletini yüzyıllardan günümüze taşıyan Boztepe’nin boynu büküktür.
TÜRKAV, sivil toplum varlığıyla ifade etmektedir ki; Trabzon’un tarihine, turizmine, kültürüne ve tabiatına önem katarak yüzyıllardan günümüze taşıyan Boztepe’nin ucube görüntüsü kaldırılmalıdır. TÜRKAV ifade etmektedir ki, hizmet alanındaki Kamu hizmetlerinde karar noktasında en üst seviyede görev yapan Sayın Bakan’ in, BOZTEPE’ye karşı nefes aldığı şehir olduğundan da sorumluluğu bulunmaktadır. Tarihi miras olarak Tarihe boynunu büken Boztepe’nin, hakkının teslim edilmesi her Trabzonlu kadar insanlığında mutluluğu olacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"
değerlendirmelerinde bulunarak sözlerini noktaladı.