61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’u yetiştirdiği önemli kişilerden olan ve bugüne kadar bölgeye bir çok yatırım yapan BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın dün yapılan cenaze töreni sonrasında skandal bir olay yaşandı.

Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden Baş’ın cenaze namazı, Yenimahalle’deki fuar alanında sosyal mesafe dikkate alınarak kılındıktan sonra, cenaze aracıyla toprağa verileceği Akçaabat İlçesinde ki Şehitlik Tepesine götürülmek istendi. 
Ancak cenaze aracı Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi’ne geldikten sonra Baş’ın yakınları skandal bir olaya imza attı.  
İddialara göre; cenaze aracını kendi özel araçlarıyla takip eden Baş’ın yakınları, selektör yakarak cenaze aracını durdurmak istedi. Cenazeyi kendi araçlarına alıp Baş’ı yine bir çok sayıda yakınının tedavi gördüğü özel hastaneye ‘helallik alınması için’ götürmek isteyen yakınları cenaze aracının durmaması üzerine bu kez önüne geçtiği ileri sürüldü. 

CENAZEYİ KENDİ ARAÇLARINA ALMAK İSTEDİLER

Cenaze aracını Yıldızlı’da ki hastanenin önüne çektiren Baş’ın yakınları burada ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışanı Şoför T.A.'yı cenaze aracından indirerek darp etmeye başladı.
Yaşanan arbedeyi vatandaşlar cep telefonları ile görüntülerken olayda Baş’ın cenazesi, şoförün yeniden araca binmesiyle hastane acili önüne getirildi.  Hastanede tedavi gören yakınları, Baş’ın cenazesini görüp helallik aldıktan sonra,  cenaze yeniden araca konularak toprağa verileceği Şehitlik Tepesine götürüldü. Cenaze aracını bu sırada yine bu sırada dar edildiği iddia edilen şoför T.A.'nın kullandığı ifade edildi. 

BİRÇOK KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olaydan sonra darp edildiği kaydedilen şoför T.A.'nın çok sayıda kişiden şikayetçi olduğu belirtilirken, Trabzon Emniyet Müdürlüğü de olaya karışanlar hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.


Olay sırasında Baş’ın cenazesinin hastane önünde açıldığı da gelen iddialar arasında yer alırken, yine olaya karıştığı iddia edilen bir doktor hakkında da soruşturma başlatıldığı ifade ediliyor. 
Bu olayın yaşanmasına sebep olarak ise Baş’ın hastanede tedavi gören yakınlarının ‘Helallik’ alma yönünde ısrarcı olması gösteriliyor. Hatta cenaze aracının ‘Valilikten İzin var’ denilerek hastane önüne getirildiği de gelen bilgiler arasında. 


KARANTİNA GENİŞLETİLDİ
Yaşanan bu olay sonrasında ise Trabzon Valiliği de bugün flaş bir önlem aldı. Haydar Baş’ın yaşadığı Akçaabat İlçesi Sarıtaş Mahallesi bugün komple karantinaya alandığı belirtiliyor. Topamda 3 bin kişinin yaşadığı mahallede karantina sınırları genişletilirken mahallenin kimsenin girişine ve çıkışına izin verilmiyor. 
Ancak uzmanlar dün yaşanan olayın Trabzon’a çok kötü sonuçlarının olacağını bu nedenle orada bulunanlar dahil belki de bütün hastanenin karantina altına alınması gerektiği yönünde görüş bildiriyor.