Trabzon Valiliği tarafından da desteklenen araca Osmanlı Padişahları'ndan Trabzon'da valilik yapan Yavuz Sultan Selim Han'ın isminden esinlenerek 'Yavuz SS' ismi verildi. Forum Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşen tanıtıma Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hüsem, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, gençlerin geleceğin en değerli hazineleri olduğunu belirterek "Gençlerimize güvenerek, geleceğe güvenle bakıyoruz. Gençlere imkan verildiğinde neler yapılabileceğinin somut örneğini işte bu araç. Valilik olarak teknolojik gelişimlere ve bilimsel çalışmalara her zaman destek veriyoruz. Özellikle bu gençlerimizi yürekten alkışlamak istiyorum. Valiliğimizce sağlanan desteğin verimli kullanılması, bizleri mutlu etti. Yavuz Sultan Selim isimli aracımızın Trabzon'umuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hüsem ise projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek "Gençlerle geleceğimiz daha da güzel olacağına inanıyorum" diye konuştu. 
KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve K-Tech Takım Kaptanı Mehmet Özdemir, takımın 2014 yılında kurulduğunu belirterek "Takım olarak en büyük hedefimiz yerli sistemler kazandırmak. Ürettiğimiz araçları halktan gelen talepler sonucunda biraz daha ekonomik olarak, yola çıkabilecek araçlar üzerinde çalıştık. Sonuçta Yavuz SS isimli aracımızı ürettik. Aracımızda 2 adet motor bulunuyor. Aracın enerji kaynağı hidrojen ve batarya, hibrit bir araç. KTÜ'de bir de atölye oluşturduk" şeklinde konuştu.