İlçenin Bahçecik Mahallesinde eski Lif Levha Fabrikası’nın bulunduğu yerde 200+200 inek kapasiteli tesis ilçe için umut ışığı olmaya başladı. Yapmış olduğu 2 ahırda şu anda 200 Simental inek besleyen ve kurmuş olduğu sistemle de görenleri hayrete düşüren Selahattin Yazar, kurmuş olduğu bu sistem sayesinde 3 kişi ile 200 ineği besliyor.
Tesiste kurulan sistemde hayvanların ot ve yemleri otomatik olarak bir kişi tarafından sadece 5 dakikada verilirken, yedikleri ot ve yemle karınlarını doyuran inekler kendi sularını kendi kaplarına kendileri dolduruyor. Sensörlü sistem sayesinde kafalarını soktukları hazneye su akmaya başlarken, inek yeterince su içtikten sonra, kafasını hazneden çıkarınca su otomatik olarak kesiliyor. Yörede çok ilginç ve gülünç olarak karşılanan bu sistemi görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Bölgede hayvancılığın gelişmesi için çok önemli bir proje imza atan Eczacı Selahattin Yazar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kurmuş olduğumuz bu tesis 45 bin metre kare üzerine yapılmıştır. Yapmış olduğumuz proje, şu an 200 büyük baş Simental gebe düve ve bunların 200 tane buzağısına göre yapılmıştır. Bu işletmedeki amacımız son yıllarda ülke genelinde hayvancılık alanında çok büyük ölçüde bir düşüş var. Hayvancılığı canlandırmak, bölge insanına katkı sağlamak, Simental gebe düve temin etmek, ileriye dönük olarak da kuracağımız süt ve süt ürünleri tesisi ile istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. Yakın bir gelecekte çok önemli bir mandıra kurarak ilçemizin ve ülkemizin hizmetine açacağız” dedi.