Mahallede bulunan gecekondu evlerinin olduğu bölgede kurumuş yaşlı ağaçların,yine yanında bulunan elektrik direklerinin üzerine devrilme riskinin bulunduğunu belirten vatandaşlar sıkıntılarını anlattı.Kavaklar Mahallesi sakinlerinden Müzeyyen Orbay, “Burada gecekondu mahallesindeki evlere yakın noktada bulunan,elektrik tellerine düşme tehlikesi arz eden kurumuş ıhlamur ve kızılağaç ağaçlarının verdiği sıkıntı söz konusu.

Bunun için mahalleden imza topladım.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimine dilekçe verdim.  Fen İşleri Müdürlüğü’ne dilekçe verdim.

Gelip bakacağız dedikleri halde 4-5 sefer gittiğim  halde gelip de ilgilenmediler. Bundan birkaç gün önce büyük fırtına da uyku uyumadık, çünkü tele değen dallar yüzünden kıvılcım atması nedeniyle korkulu gece geçirdik.Nasıl uyuyabilirdik şimdi size soruyorum?

Bu olay yangın çıkartırsa halimiz nice olur diye sabahlara kadar nöbet tutmak zorunda kaldık. Büyük bir sıkıntı yaşıyoruz,sesimizi duyan hiçbir yetkili yok.

Burayla ilgili defalarca yine dilekçe verdim ama çözüm yok. Kimse orada koltukta masa başında oturmak için maaş almıyor.Oylarımız alındı ama haklarımız ihlal ediliyor.Vatandaşlık haklarımızın yerine getirilmesini istiyoruz.”diye konuştu.

Nazım Yurt, ise aynı durumdan muzdarip olduğunu belirterek, “ Müzeyyen hanımın dediklerinin tamamına katılıyorum. Mahallemizin istikbali için hemen her şeyin yapılması lazım. Elektrik direklerinin bazıları da yan yatmış halde düzeltilmeyi bekliyor.”diyerek dert yandı.