Şef Selda Aydın yönetiminde ‘Bir Nisan Rüzgarı’ adı altında gerçekleştirilen türkü gecesinde sahne alan dev koro, birbirinden güzel eserler seslendirdi. 
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Arsin İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gürsel Bektaş, Pelitli Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi Müdürü Güngör Özkan, Trabzon’daki bazı okul öğretmenleri, öğrenciler ve Pelitli Mahallesi sakinlerinin izlediği programın birinci bölümünde Anadolu’yu karış karış gezen korist ve solistler ikinci bölümde ise tam bir Karadeniz rüzgarı estirdi. 
Türkülerin arasına serpiştirilen Zeybek ve Horon gösterilerinin ayrı bir renk kattığı programın sonunda gecenin mimarı koro şefi, müzik öğretmeni Selda Aydın’a çiçek ve plaket takdim edildi. 
Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve Okul Müdürü Güngör Özkan 6 ay gibi bir sürede başarıyla hazırlanan programda tüm emeği geçenleri tebrik etti. 
Gecede ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençler Kültür ve Sanat Yarışmaları Karadeniz Bölge finalinde 1.olan okul öğrencilerinden Serenay Topal’ın okuduğu ‘Mehmet Toprak Oldu’ şiiri de büyük beğeni topladı. Topal, Önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde Trabzon’u temsil edecek.