Vakfıkebir ilçesinde Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi’nde “telefonlar dolapta dikkatler derste” sloganıyla öğrencilerin telefonlarını muhafaza edebilecekleri 228 adet kilitli dolap yaptırıldı. Asıl amacın öğrencinin derslerdeki verimliliğini arttırmak olduğunu düşünen okul yönetimi öğrenciler için kendilerine özel kilitli cep telefon dolapları yaptırdı. Yaklaşık 228 dolabın sahibi öğrenciler okula girdikleri andan itibaren cep telefonlarını daha önceden kendilerine imza karşılığı zimmetlenen kilitli dolaba kilitleyerek okul çıkışında telefonlarını kendilerine ait dolaplardan alarak kullanmaya başlıyor.
228 mevcutlu okulun her öğrenci başına bir dolap düşerken tasarlanan şekil itibariyle okul mevcudunun artması halinde dolap gözleri ikiye bölünerek 456 öğrenci kapasiteli olabilecek.
Bu uygulamanın yararlı ve bir ilk olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Kadri Alay, “Son dönemlerde teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılığın önüne geçti. Gençleri bilinçli bir şekilde internet, telefon kullanımı ile ilgili bazı tedbirler almak zorunda kaldık. Tedbir olarak çocukların okul içerisinde cep telefonu kullanımını sınırlandırdık. Çünkü ders esnasında cep telefonu çalıyor veya bir mesaj geliyor çocuk bakmak zorunda kalıyordu. Dolayısıyla da derse olan dikkati dağılıyordu. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerin konsantresi bozuluyordu. Böyle bir uygulayamaya okul aile birliği olarak karar verdik ve dolap yaptırmak suretiyle öğrencilerimizi bu sıkıntıdan kurtardık“ dedi.
Okul Aile birliği Başkanı Sadık Aydın da uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederken, öğrenciler de uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.