Trabzonlu kadın girişimci Gülcan Derin evinde yaptığı pastalarla büyük beğeni topluyor. Almanya doğumlu olan ve burada eğitim alan Derin Türkiye’ye döndükten sonra boş durmayan Derin önce pastanede çalıştı ardından da daha hijyenik olsun diye kendi evinde kişiye özel pastalar tasarladı. Yaptığı pastalar çok beğenilen Derin tecrübelerini okullarda da paylaşıyor.
Çocukluğundan itibaren mutfağa, yemeklere, pasta ve tatlılara ilgisi olduğunu belirten Gülcan Derin, “Hobi düzeyinde olan bu ilgimi lise yıllarında akademik olarak geliştirme imkanı buldum. Lise yıllarımda hocalarımın ve çevremdeki yakınlarımın destek ve teşvişleri başarılı olmamı sağladı” dedi.
Türkiye’ye döndükten ve çocuklarını büyüttükten sonra pastanede 2 yıl usta olarak çalışan Derin, “Bu sürede butik pastacılık alanında kendimi geliştirme olanağı buldum. Pastacılığın ev ortamında daha daha hijyen daha doğal ve daha kaliteli olacağını düşünerek işimi evde devam ettirmeye karar verdim.
Heyecanlıydım. Çünkü kendi tasarımımı, kendi el emeğimi ve pastalarımın lezzetini insanlara sunacaktım. Pastalarım hakkında aldığım geribildirimler bana doğru seçim yaptığımı gösterdi. İnstagram hesabım “gulunpasstaevi” adresinden de sipariş alıyorum. Her sipariş aldığımda ilk pastamı yapıyor gibi heyecanla ve severek, özenerek hazırlıyorum.
Aldığım eğitimlerle çok şeyler öğrendim ve öğrenmeye devam edeceğim. Bende artık bu işin güzelliklerini bazı anaokulları, kız meslek liseleri ve üniversite gastronomi bölümlerinde ve birebir eğitimlerle eğitimler veriyorum” dedi.