İyi Parti, Trabzon’da iddialı mı?

Milletvekili listesi nasıl?

İlçe dengesi iyi yapımlaş mı..?

Koray Aydın Trabzonlu olarak iyi partinin Trabzon milletvekillerinin belirlenmesinde müdahil oldu mu..?

Tüm bu soruları yayın danışmanımız Ali Savaş’a sorduk.

İşte cevapları..

-İyi Parti sokakta var

Ali Savaş: Fazlasıyla, diri bir taban diri bir teşkilat deri bir kitlesi var. Hissediliyor.

+++

-Koray Aydın niye Trabzon’u tercih etmedi

Ali Savaş: Etseydi siyasi bir harakiri olurdu. Trabzon, Koray Aydın için bir memleket ama siyaset yapacak bir kulvar değil. Hem partinin yeni yüzlerinden bahsedeceksin hem de Trabzon’dan aday olacaksın.. Bu mümkün olmazdı

+++

-Ama Hüseyin Örs de eski bir yüz

Ali Savaş: Bu seçim de zaten Örs’ün son şansı. Bundan sonra seçim kazanamasa seçimle iş başına gelinecek bir kulvarda aday olmamalı.

+++

-Ama Örs çok seviliyor

Ali Savaş: Bende aynı görüşteyim. İYİ Parti en iyi birinci sıra adayını buldu. Zaten Örs’ten başkası olmazdı. Sonra parti iyi bir ilçe dengesi kurdu.

+++

-Ne gibi?

Ali Savaş: Hüseyin Koloğlu Sürmene’den. Tanınan bilinen ve sevilen bir sima. Seçime asılırsa, zor gibi gözüken bir milletvekilliğini alırlar.

+++

-Zor gibi dediniz

Ali Savaş: Evet, zor gibi. İyi Parti’nin en az 65 binin üzerinde oy oyması gerekiyor. Son seçimde MHP’nin oyu bundan biraz daha fazla. Kaç MHP’li partisinden kopacak da 65 bini bulacak.

+++

-Karamsar bir tablo çizdir

Ali Savaş: Rakamsal bir gerçek ortaya koydum.

+++

-Listede başka dikkat çeken

Ali Savaş: Var, 3’üncü sıra milletvekili adayı Dr Tuba Bayram Aydın. Hem Ortahisar’dan hem Büyüklimandan.. Sempatik. Sevimli.. Sahaya indiğinde çok ilgi göreceğine inanıyorum. Gelecekte, Trabzon siyasetine küsmez ve darılmaz ise damgasını vurur.

+++

-Başka bir analiziniz

Ali Savaş: Hüseyin Hoca sürükleyici olacak. Şehirde tanıdıkları oy versin işi götürür. Ama çoğu zaman insanlar yüzü gülüyor. Kabine girdi mi de oy vermiyor. Ama Hüseyin Hoca bu anlamda en az fire verecek bir kişiliktir. Çevresine bir sinerji veriyor. Muhabbeti iyi..İnsanlar gözünün içine baka baka konuşuyor. Bu çok önemli.. Yüzü gülüyor. Mimikleri insanın içini ısıtıyor.

+++

-Sonuçta ama zor diyorsunuz.

Ali Savaş; Bu zoru Hüseyin Hoca kişisel becerisi ile kolaya çevirecek. Ve ben az da olsa Ak Parti’den Hoca kendi şahsi oyunu alacak. CHP’li bir çok aile de aile içinden bir iki oy Hüseyin Hoca’ya verecek. Hüseyin Koloğlu’nun performansı iyi olursa, o da Trabzon etkili bir siyasetçi olacaktır. İyi Parti’de CHP’den çok heyecan, liste bütünlüğü ve disiplini var. Kimse yerini yadırgamadı sorun da etmedi.

YARIN.: MHP’NİN MİLLETVEKİLİ ANALİZİ…