61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da doğalgaz çalışmalası nedeniyle onlarca mahallede aynı anda kazı ve hat döşeme çalışmaları devam ederken, evlerine hat gelen birçok vatandaş, acaba doğalgaz bağlanacak mı, yoksa bu sene de kömürle mi ısınacağız’ endişesi taşıyordu.

Konuyla ilgili 61saat.com’un haberinin ardından AKSA yetkilileri bir açıklama yaparak halkın tedirgin olmaması gerektiğini belirttiler. 

AKSA yetkilileri Trabzon’un her mahallesine doğalgaz verilmesi adına geceli gündüzlü çalışmaların aksamadan devam ettiğini belirterek ‘Hat döşediğimiz, tesisatı olup bağlantısını gerçekleştirdiğimiz her işyeri veya konuta 15 gün içinde doğalgaz vermeyi planlıyoruz. Bizim de amacımız en kısa sürede vatandaşlarımızı doğalgaz ile buluşturmaktır. Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği halinde çalışmalar süratli devam ediyor. Şu anda sadece Çukurçayır bölgesinde bir komulaştırma sorunumuz var. Orayla ilgili de eski hayvan barınağının olduğu bölgede bir kamulaştırma yapılması lazım. Büyükşehir Belediyemiz bununla ilgili talimatı vardı. 2018 yılında da Çukurçayır’a doğalgazı bağlayacağız’ ifadelerini.