Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Keskin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 “Yeni kurduğumuz Ziganoylular derneği ilk şenliğine en iyi şekilde hazırlanıyor. Biz bu derneği kurarken birlik ve beraberliği kendimize bir misyon seçtik ve halkımızı bu şenlikte bir araya getirmeye karar verdik. Dernek yönetimi olarak mahallelerimizden ve köylerimizden yetişen değerli işadamlarının da bizlere gerekli desteği vereceğinden hiç kuşkumuz yoktur.

Yöremizde gönüllü dostlarımızın ve iş adamlarımızın iştirakiyle kurulan Ziganoylular Derneği, kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, yöremiz insanının kaynaşması adına tarihte ilk kez yapılacak Geleneksel Ziganoylular Şenliğinin 1.sini gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalışmalara devam ediyor.  Şenlik programımız hemen hemen şekillenmiş durumda, ancak bu tür organizasyonların düzenlenebilmesinin büyük bir bölümünü emeğin yanında maddi imkanlar oluşturmaktadır. Bizler vaktimizin yettiği kadarını bu konuda iş adamlarımızı bilgilendirmek ve desteklerini almak adına ziyaretlerde bulunuyoruz. Şenlik bizim için bir araçtır ve kaynaşmaya vesile olacaktır. Sivil toplum kuruluşu olarak eğitim faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Bizler eğitimli bir toplumun her şeyi daha iyi kavrayacağına ve yörenin daha hızlı kalkınacağına inananlardanız. Bu sebeple yöremizdeki başarılı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle okumakta güçlük çeken kardeşlerimize destek olmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunun yanı sıra yörede düğün, sünnet, cenaze, cami inşası, yol yapımı gibi insan hayatını yakından ilgilendiren tüm konularda aktif rol almak istiyoruz. Birey olarak yapabileceklerimizin sınırlarının farkındayız. Başarı ancak istişareyle alınan kararlarda sesimizin gür çıkması ile elde edilebilecektir. Ben Ziganoyluyum diyen herkesin bu oluşuma katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum.  Özellikle iş dünyasından büyüklerimizin bizlere sunacakları katkı onlar için hiçbir şey ama bizim için her şey olduğunun üzerine basa basa belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki herkes Ziganoya vefa borcunu ödeyecektir.  Doğup büyüdüğümüz yöremize bence borcumuz var. Sizleri Ziganoy’a Ziganoylular Derneğine sahip çıkmaya davet ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin,  kardeşliğimizin pekişmesi çabasını göstermeliyiz.

07.07.2013 tarihinde Trabzon'un Çağlayan beldesi Kürtmezar Yaylası'nda şenliğimize herkesi davet ediyoruz, katılımlarınız bizleri onurlandıracaktır. Derneğin kurulumunda emeği geçen tüm iş adamlarımıza, yöre büyüklerimize, gönüldaşlarımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. "