Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 Nolu Şubesi düzenlenen törenle açıldı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kampüsü içerisinde yer alan şubenin açılışına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Eğitim-Bir- Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Doç.Dr. Aykut Çanakçı, Yurtkur İl Müdürü Adnan İpekdal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadir Hatipoğlu, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Kara katılarak birer konuşma yaptılar.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilk olarak söz alan Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Doç.Dr. Aykut Çanakçı, ülkemizin kazanması için gerekli enerji ve sinerjiyi göstermeye hazır olduklarını ifade ederek, “Bizi sivil toplumun en büyük ailesi haline getirenleri, bu yolculukta yitirdiğimiz isimsiz nice emektarlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Biz üniversitedeki sivil örgüt anlayışının anlaşılması için sivil örgütün eksiklikleri ve sivil örgütün yapması gereken çalışmaları bireylere anlattık ve tanıttık. Sendikanın önemini ortaya koyduk. Kurum içinde bireylerin ve kurumun kazanacağı sivil örgüt anlayışını üniversitemizde ve Yurtkur'umuzda anlattık ve uygulamalarımızla bunun gerçekleştirilmesi için çalıştık. Sendikanın gerekliliğini hem kurum açısından hem de bireyler açısından algılattık. Kurumun içerisinde hem bireylerin hem de kurumun kazandığı ortam içerisinde huzurlu bir sivil inisiyatifin ortaya konulmasını sağladık. Verilen emeğin karşılığında hem üniversitemizde ve hem de Yurtkur'umuzda yetki aldık. Yetkinin alınmasında bireylerin ve kurumun olması gereken düzeydeki yaşam standartlarının sağlanması için alanda kişilerle ve yetkililerle birebir görüşülüp problemlerin çözümü için büyük mesafeler kat ettik. Bu inanmışlığın ve beklentilerin sonuca gitmesi yönünde bireylerle tek vücut olarak böyle bir başarıya imza attık. Bizler aldığımız bu görevin her zaman bilincinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bireylerin, üniversitemizin, Yurtkur'umuzun ve ülkemizin kazanması için gerekli enerji ve sinerjiyi göstermeye hazırız. Üyelerimizden aldığımız yetkiyi yine onların desteği ile olması gereken yerlere taşıyacağımıza inancımız tamdır. Bizlere gövdeleriyle, yürekleriyle ve dualarıyla destek veren tüm üniversitemiz ve Yurtkur'umuzun çalışanlarına selam olsun. İyi ki varsınız ve bunun devamını getirmek için de inşallah olacaksınız. Üniversite İşyeri Temsilciliğimizin üniversitemize ve Yurtkur’umuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi de bütün kurumlarla yeniden yapılandıklarını ifade ederek, “Bütün kurumlarımız yeniden yapılanıyor. Ülke baştan sona yenileniyor. Bunun yenilenmesinde öncülük edecek yalnızca kamu bürokrasisi olamaz. Bunlar yetersiz kalır. Ülkenin geleceği için inisiyatif almak zorundayız. Kendi çalışma hayatımızın geleceği için inisiyatif almak zorundayız. Uluslararası alanda da var olmak durumundayız. Biz sendikal faaliyetlerimizde aynı zamanda sivil toplum işbirliğine büyük önem veriyoruz. Çünkü milletin vicdanı olmayan, onların sesi olmayanlar çalışmalarında güdük kalır ve lokal çalışmalar üretirler. Bu anlamda tabanın sesi olabilecek bir hareket üretmek de hepimizin sorumluluğu. Üniversitedeki sendikalaşmaya, örgütlenmeye ayrıca önem veriyoruz. İnşallah bu birikimin ülkemizin geleceğine ve çalışma hayatımıza önemli katkılar sunacağını özellikle belirtmek istiyorum. Yalnızca Türkiye’de kalmak suretiyle ne Türkiye’nin hedeflerine ne de kendi çalışma hayatımızın geleceğine yeterli katkıyı sunmuş olabiliyoruz. Yurt dışına çıktığımızda bunu gördük” diye konuştu.

"Hep hakaret etmişler"
Selvi, şöyle devam etti: “Memur - Sen bu ülkede yetkili oluncaya kadar yetkili olanlar bu ülkeye hep hakaret etmişler, bu ülkeyi hep gammazlamışlar, bu ülkeye düşmanlık etmişler. Yani siz Avrupa Birliği'nin temsilcilerinin, Avrupa Parlamentosu temsilcilerinin rastgele mi konuştuklarını zannediyorsunuz. Buradan enforme eden yerli işbirlikçiler var. Bunlar konuşmuşlar hep. Onun üzerine söz söyleyenler her birisi bu ülkede maalesef ülkenin evladı için hep olumsuz şeyler söylemişler. Bunun için yükümüz ağır. Kirli gidişi döndürebilmek için insanımız için yeni bir soluk olabilmeye ihtiyaç var. Bunu da gerçekleştirecek yapı bu yapı.”
Konuşmaların ardından günün anısına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’ye plaket takdim edilirken, daha sonra açılış kurdelesi kesildi.