Trabzonlu Mimar Emrah Ömer Çam’ın Kaşüstü’nde tasarladığı ve inşaasını tamamlamak üzere olduğu Loft Park Residence projesinin tanıtım lansmanı Nowotel’de yoğun katılımlı bir iftar yemeği ile gerçekleştirildi. 
Spor siyaset ve iş dünyasından çok sayıda misafirin katıldığı tanıtım programı ve iftar yemeğinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkanı Şadan Eren, DP İl Başkanı Ali Akar, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Kaşüstü eski Belediye Başkanı Mustafa Çam, Yalıncak Belediyesi eski başkanı Mehmet Keleş ile çok sayıda davetli hazır bulundu. 

EVLERİN ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR 
Lansman yemeğinin açılış konuşmasını projenin yürütücüsü olan Kaşüstü eski Belediye Başkanı Mustafa Çam yaparak, kendileri için bu çok önemli güne iştirak eden tüm davetlilere teşekkür etti.  Loft Park Residence projesinin tanıtımını yapan Mimar Emrah Çam’da davetlilere teşekkür ederek. Çam Loft Park Residence Projesi ile ilgili şu bilgileri aktardı:
Projemiz Kanuni Eğitim ve Araştırması Hastanesi’nin sahile doğru 400 metre aşağısında yer alan yol üzerinde bir projedir. 
Toplamda 4 bloktan oluşan 20 bin metrekarelik bir proje alanına sahiptir. Projemizde 1+1’den 6 +1’e,  altı farklı şekilde projelendirilmiş,  86 metrekareden 350 metrekareye kadar her türlü ailenin ihtiyacını karşılayabilmektedir. 
Anlam karmaşalarının yaşandığı sektörümüz son yıllarda büyük krizlerle boğuşmaktadır.Ülkemizde pek çok talihsizlikler arka arkaya yaşandı. Yatırım yapmak isteyenlerin birçoğu doğru yatırım yapabilecek miyim endişesi yaşıyor. Araştırmasını yapıyor. 
İşte bu nedenle bizde bu lansman yemeğinde sizlerle bir arada olup, yatırımımızın, projemizin detaylarını sizlerle paylaşmak istedik. 

FARKLI MİMARİ VE YERDEN SOĞUTMA SİSTEMİ 
Çam proje detayları hakkında şu bilgileri verdi. 
‘Öncelikle mimarisiyle kendisini farklı kılan bir yapı Loft Park. Projemiz tüm odaları denize ve doğaya bakacak şekilde planlanmış ve güneşe göre konumlandırılmıştır. Sabah kalktığınızda güneş salon ve mutfağınızda doğuyor öğleye doğru binanın etrafından dolanıyor ve yatak odalarından batıyor. 
Bunun birçok avantajı var. Sabah 05.30’da güneş yüzünüze vurmuyor. Kışın yatay açıda gelen güneş ışınları yatak odanızın sıcak olmasını sağlıyor. Bu pasif iklimlendirme dediğimiz bir tasarım modeli. 
Bunun dışında projemizde yerden ısıtma olduğu gibi yerden soğutma sistemi de yer almaktadır. Kışın nasıl birçok projede olduğu gibi yerden ısıtma ile eviniz ısınıyorsa yazında Trabzon’da belki de ilk olarak yerden soğutma sistemi ile klima kullanmaya ihtiyaç duymadan yerden soğutma sistemi ile serinleyebileceksiniz. 

KAPALI OTOPARK ÇAMAŞIR VE ÜTÜHANE 
Daire alan her misafirimizin özel kapalı otoparkı vardır. Ayrıca misafir otoparklarımız projemizde yer almaktadır. 2426 metrekarelik özel kapalı otopark alanımız mevcuttur.  Merkezi çamaşırhane, ve merkezi ütü hane projede yer almaktadır. Yeni sizin çamaşırlarınızı alıp yıkayıp ütüleyip sizlere ulaştıracak özel bir hizmet alt yapısı mevcuttur.
Toplam 40 tonluk su tanklarımız ile 1 haftalık su ihtiyacınızı karşılayacak bir su depolama merkezi kurduk. Merkezi jeneratör sistemi ile tüm ortak holler ile odalarınızın bir tanesi çevre aydınlatması ve asansörler rahatlıkla elektrik kesintisi olduğu zaman kullanılacak şekilde yetebiliyor. 
Evin içinden asansörünüzü çağırabileceğiniz gibi dışarıdan binaya giriş yaptığınızda sensörler sizi algılıyor ve asansör kaçıncı katta ise otomatik olarak giriş katına geliyor.

SİZ GELDİĞİNİZDE EVİNİZ CANLANACAK  
Akıllı ev sistemlerini ilk ve geniş kapsamlı kullanan proje biziz. Akıllı ev sistemlerinin sadece alt yapısı değil kullanımına yönelikte bir çalışma düzenliyoruz ve bu lansmana katılıp ev alacak olan tüm misafirimize full paket akıllı ev sistemiyle birlikte bunu hediye ediyoruz. 
Bunun içinde ne var. Siz evdeki tüm aydınlatma sistemi, perdeleri, su bağlantılarını, elektrik bağlantılarını, bilgisayardan ve cep telefonundan kontrol edebileceğiniz gibi bunun yanında evinizin dış kapısını cep telefonu ile açabileceksiniz veya kilitleyebileceksiniz.
Sesli komut sistemi ile ‘Ben geldim’ dediğinizde evdeki ışıklar yanacak, perdeler açılacak, ortam ısınmaya başlayacak ve sizi hazır karşılayan bir ev olacak. Veya siz ‘Ben gidiyorum’ dediğinizde perdeler kapanacak, ışıklar sönecek, su kesilecek, elektrik kesilecek ve ev kendini kapatacak. 
Tüm bunları uzaktan cep telefonu veya bilgisayarınızdan da yapabileceksiniz. 
Bunun iki avantajı var. Birincisi evde  su kaçağı veya elektrik kaçağı gibi sorunlar yaşamayacaksınız. Hem de tasarruf edeceksiniz. 

ANAHTAR TAŞIMA DEVRİ BİTTİ 
Anahtar taşımanıza artık gerek yok. Başka bir şehirde tatildesiniz, evde su kaçağı var, detektörler bunu fark ediyor. Önce suyu kesiyor, sonra  yönetime haber veriyor, sonra size haber veriyor. Yönetim size suyunuzu tamir edelim dediğinizde anahtara gerek olmadan başka bir şehirden cep telefonunuzdan talimatla evinizin kapısını açıp tamir olduktan sonra kilitleyebileceksiniz.   

BÜYÜK SORUNLARDA OTELDE KONAKLAMA İMKANI 
Biz firma olarak iki yıl bolunca evinizin içinde alt yapıdan kaynaklanan hangi sorun olursa olsun, ücretsiz olarak onarımı gerçekleştiriyoruz, tadilat 4 günü geçerse 4 yıldızlı bir otelde ailenizle birlikte konaklama imkanı sunuyoruz ve bunların hepsini sözleşmemize ekliyoruz. 
Kullandığımız doğrama sistemleri çok özel. İtalyan İna Rosa doğrama sistemi. Çok estetik bir yapıya sahip. Kayıkları yere kadar iniyor. Hepsi sürme sistemli. Yüzde 100 rüzgar geçirmez, 5 kat daha fazla ses ve ısı yalıtımını engelleyen bir özelliğe sahip. 
Tüm duvarlarınız gaz beton olarak yapıyor bu aynı zamanda ses ve ısı yalıtımında hem dışarıdan hem katlar arası yalıtımda büyük avantaj sağlıyor. 
Asansörlerden bir tanesi bir sedye girebilecek derinliğe sahip. Bunu çok önemsedik. Bir hastanız oldu, Allah korusun başınıza bir şey geldi, ambulans kapınıza gelecek sedye asansöre girecek ve böylece belki de daha hızlı ve rahat bir şekilde hastaneye ulaşımınızın sağlanarak bir hayat kurtulacak. Bunu da projemizde ekstra uygulamaya çalıştık. 

SOSYAL ALANLARDA KEYFİNİZE GÖRE YAŞAM 
Projemizde tamamen kapalı otopark kullandığımız için 5 dönüme oturmuş olan projemizin çevresinde 3.5 dönümlük bir peyzaj alanımız mevcuttur. Bu alanın çevresi yürüyüş parkuru ile çevrili olacak diğer alanlar sosyal ve yeşil alanlar ile etkinlik alanları olarak dizayn edilecektir. 
Projemizde bir sosyal tesisimiz var, sosyal tesisimiz içinde şok havuzu, saunası, Türk hamamı, soyunma odaları, kreşi, vitamin barı, fitnesi, mescidi ve yönetim odasının yer aldığı 450 metrekarelik bir kompleksi de size hediye olarak bırakıyoruz  
İnşaatımızın temelini geçen yıl Haziran ayında attık. 1 yıl içinde A -B blok dediğimiz 13 katlı binalarımızın kaba yapısını tamamladık, duvarlarını ördük, sosyal tesisimizi yaptık, çevre düzenlemesini belli bir noktaya getirdik, örnek dairelerimizi misafirlerimizin gelip görebilmeleri için dizayn ettik. C-D blokların temelini attık,  ve kısmet olursa Eylül 2018’de projemizi bitirip siz değerli misafirlerimizin kullanımına sunacağız. Evet projemizden kısaca bahsettik. Anlatmak belki saatler sürer ama sizlere son sözüm sloganımız olacak , eğer yaşanacak bir ev satın almak istiyorsanız ‘Burada Yaşanır’ diyerek hepinizi Lof Park’lı olmaya davet ediyoruz. Bu lansmanda ev alan misafirlerimize de özel olarak birer Venedik Tatili hediye ediyoruz’ 

Emrah Ömer Çam’ın konuşmasının ardından videolarla inşaat aşaması, proje animasyonu ve projenin şimdiki durumu ile Akıllı ev sistemlerinin tanıtıldığı video gösterimi ile program sona erdi.