Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Murat Çavga, sert bir açıklama yaptı.

Çavga, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "“Bakanlık tarafından atama yapılacak olsaydı Milletvekillerimizin ve Bakanlarımızın whatsappları referans mesajları ile dolardı”
Bildiğiniz üzere Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu seçimi 29 Aralık 2019 tarihinde Trabzon’da yapılacak. 
Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na Karadeniz bölgesindeki 18 ili temsilen seçilecek adayı belirleyecek seçimin Trabzon’da yapılması uygun görüldü. Neden mi?
Çünkü:
1- On sekiz il içerisindeki turizm hareketliliği en yoğun il Trabzon,
2- On sekiz il içerisinde turizm envanteri en fazla olan il Trabzon,
3- On sekiz il içerisinde turizme en hazır İl Trabzon,
4- On sekiz il içerisinde oy potansiyeli en fazla olan il Trabzon,
5- On sekiz il içerisinde otel yatak sayısı en fazla olan il Trabzon,
6- On sekiz il içerisinde turizm deyince akla ilk gelen il Trabzon,
7- On sekiz il içerisinde havalimanı yolcu trafiği en fazla olan il Trabzon,
8- On sekiz il içerisinde bakanlıkça merkez kabul edilen il Trabzon.
Peki ne oldu?
Bu kadar yeterliliğe sahip olmamıza, bakanlıkça merkez kabul edilmemize, merkez kabul edilip seçimin Trabzon’da yapılacak olmasına rağmen kendini bu göreve hazır hisseden bir adet otel sahibimiz ya da yöneticimiz maalesef seçimde aday olmadı. 
Bu durum dinamik bir yönetim anlayışına geçmeye hazırlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı gözünde şehrimiz adına büyük bir prestij kaybıdır. Beklentimiz o ki yeni dönemde İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri Valilerimizin himayesinde ancak ajansa seçilecek bölge yöneticisi ile daha fazla koordine bir yapıya doğru gidiyor. Bu öngörümüzün gerçekleşmesi halinde ajansa göndereceğimiz yöneticinin bölge turizminin merkezinden, Trabzon’dan çıkmaması çok acı bir kayıp haline gelecektir.
Bunları söylerken halihazırdaki adaylarımızın bu konuda yetersiz olduğu ya da benim mikro milliyetçilik yaptığım aklınıza gelmesin. Öğrendiğim kadarı ile bölgemizden üst düzey deneyimlere sahip iki tane adayımız yarışacak. Onların hangisi seçilirse seçilsin bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç şüphem yok. Üzüntüm şu ki bu seçimde her platformda bölgemizin turizm lokomotifi olarak dillendirdiğimiz şehrimizden bu göreve talip bir turizmcimizin olmaması.
Gelinen bu süreçte,
- Trabzon Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat ZORLUOĞLU göreve geldikten sonra şehrimizde Turizm koordinasyon toplantısı, turizm değerlendirme toplantısı, turizm toplantısı, istişare toplantısı vb.. gibi isimler adı altında, basına yansıyan yada yansımayan birçok toplantı düzenlenmiştir.  Trabzon Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat ZORLUOĞLU’nun bundan sonra daha önceki toplantılarda görüşlerine önem verdiği ancak bu seçim için yeterliliği olmasına rağmen seçime girmeyen ya da ortak aday belirlemeyen turizmcilerin bu konu hakkındaki görüşlerini alarak konuyu tartışması gerekmektedir. Sonuçta bu tarz bir göreve kendini yeterli hissetmeyen kişilerin bu güne kadar vermiş olduğu bilgiler tartışmaya açıktır!
- Başta bir STK başkanı olarak kendim olmak üzere şehrimizde turizme fayda sağlamaya çalışan STK başkan ve temsilcilerinin yaşanan bu süreçteki sorumluluklarını gözden geçirmeleri gerekmektedir.
- İl kültür ve turizm müdürümüz Sayın Ali AYVAZOĞLU’nun bu durum ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapması elzemdir.
- Bünyesinde hatta yönetiminde bu seçime girme yeterliliği olan otel ve turizm işletme belgeli restoran işletmecilerini bulunduran Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Sayın Suat HACISALİHOĞLU’nun bu konu hakkında görüşlerini bildirmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak an itibari ile iş işten geçmiş durumda. Biri Samsun’dan diğeri Rize’den olmak üzere sorumluluk alma yeterliliğine sahip elini taşın altına koyma cesaretinde ve bilgisine güvenen iki adayımız var. Allah çıktıkları bu yolda yar ve yardımcıları olsun. Seçilecek Bölge temsilcimize görevi süresince bölge turizmimizin faydasına her türlü desteği vermeye hazır olacağız.
Bizim ise bir sonraki seçime hazırlık yapmaktan başka bir çaremiz kalmadı. Koskoca turizm şehrinde elini taşın altına koyacak, bilgi ve birikimine güvenen bölgemizi temsil etme yeterliliğine sahip bir adayımız çıkmadı. Bildiğim bir gerçek var ki bu görevlendirme seçim ile değil de atama ile yapılacak olsaydı şuanda Milletvekillerimizin ve Bakanlarımızın whatsappları referans mesajları ile dolacağı gerçeğidir…"