Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu kampüsünde gerçekleşen etkinliğe Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Galip Usta, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Esra Bekircan, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nden Eğitmen Mustafa Bilgin, Eğitmen Selami Aksu, Eğitmen İsmail Sezen, Eğitmen Sonay Bal Sezen, Eğitmen Uğur Velioğlu, Artvin’den Paremdik Burak Kütük,  yüksekokul akademik-idari personelleri ve öğrenciler katıldılar.
Etkinliğin 1. gününde öğrencilere “Saha yönetimi ve acil olgulara yaklaşım, güncel kılavuzlar eşliğinde TYD ve İYD uygulamaları, acil havayolu yönetimi, peri-arrest ritimlerinin yönetimi, travmalı hastalara genel yaklaşım” konularında eğitim verilip, verilen eğitim atölye çalışmaları ile desteklendi. 
Etkinliğin 2. gününde ise; yüksekokul bahçesinde drone ile yapılan çekimler eşliğinde gerçeğini aratmayan tatbikat gerçekleştirildi. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü - İlk ve Acil Yardım Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikatta; trafik kazası sonrasında birden fazla yaralanmanın olduğu olay yeri yönetimi ve triaj uygulamaları ile travmalı ve arrest hastaya müdahale uygulamalarına yer verildi.
Konu ile alakalı konuşan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün; “İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, öğrencilerimizin alanla ilgili bilgilerinin pekiştirildiğini, tıbbi uygulama basamaklarının gerçekçi biçimde yansıtıldığını ve öğrencilerimizin uygulamada başarılı bir performans sergilediğini gözlemledik. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği bulunan Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Galip Usta’ya, Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Esra Bekircan’a ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Usta’ya, İl Ambulans Servisi Başhekimliğine, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenlerine, personellerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yüksekokul öğrencileri, okulda öğrendikleri teorik bilgileri böylesine gerçekçi bir tatbikatta uygulama imkanı buldukları için kendilerini çok yeterli hissettiklerini ve böyle etkinliklerde yer almak istediklerini ifade ettiler. 
Etkinliğin sonunda Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Galip Usta tarafından İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenlerine teşekkür plaketi verildi.