Trabzon Şalpazarı ilçesinde hemen hemen bütün Mahallelerden içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar var. Özellikle sosyal medyada, musluklardan akan çamurlu sular gündem olmaya başladı.

ÇAMURLU SU
Şalpazarı Kuzuluk Mahallesi’nde musluklardan çamurlu su akıyor.

Şalpazarı ilçesi dört bir yanı su kaynaklarıyla dolu olsa da altyapı eksiklikleri ve tesis yetersizliği sebebiyle halk, yıllardır temiz su sıkıntısı çekiyor.Yaklaşık 20 gün boyunca musluğundan çamurlu su akan Kuzuluk Mahalle halkı tepki göstererek yetkililerden çözüm istediler.

Kuzuluk Mahalle halkı  çamurlu sularla yıkandıklarını, yemek yapamadıklarını ve temiz suya hasret kaldıklarını ifade ederek “Fatura göndermesini biliyorlar” diyerek tepki gösteriyor.

Fakat işin ilginç yanı ise mahallede abone sayısının 0 olması. TİSKİ'den yapılan açıklamaya giöre Kuzuluk mahallesinde 269 suu abonesi olduğu fakat bunların hiçbirinin sayacı olmadığı ortaya çıktı. 

Mahallenin suyu kaynak veya göze sularından temin ettiği anlaşılırken çamurlu akmasına ise o bölgede gözeye yakın bir yerde yapılan yol çalışmasının neden olduğu iddia edildi.