Meydan Parkı 2. Etap çalışmaları tam gaz devam ediyor. Tamamlandığında bölgenin tarihi dokusunun aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkacağı Meydan Parkı 2. Etap düzenlemesi, vatandaşların büyük beğenisini kazanan birinci etap düzenlemesi ile bir bütün olarak hizmet verecek.

       6 bin 500 metrekarelik alanın 15 bin metrekareye çıkartıldığı birinci etap düzenleme çalışmalarının ardından her yaştan insanın akınına uğrayan Meydan Parkı'nda, 2. etap düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla sosyal alanlar daha da artmış olacak. Belediye eski binası, İskenderpaşa Camii ve çevresindeki tarihi binaların da restore edilerek çeşitli fonksiyonlarla vatandaşların hizmetine sunulacağı 2. Etap düzenleme çalışmaları hızla sürüyor.

       Meydan Parkı 2. etap düzenleme çalışmaları kapsamında Belediye eski binasına ek olarak yapılan yapılar ile tarihi İskenderpaşa Cami'ine ek olarak yapılan eklentilerin yıkılması ve kazma çalışmalarının tamamlanmasını ardından inşaat çalışmalarına başlandı. Meydan Parkı 1. Etabına entegre edilecek 2.etap çalışmaları kapsamında tarihi caminin şadırvanlarına yürüyen merdivenlerle inilecek. Proje kapsamında yer alacak sosyal alanlar yanında vatandaşlara hizmet verecek kafeteryalar da yapılacak.

       Çalışmaların yapıldığı bölgenin tarihi bir bölge olduğuna dikkat çeken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bu nedenle çalışmalarımızı çok büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Meydan Parkı 2. etap çalışmalarının tamamlanmasıyla tarihi bir şehir olan Trabzon'umuzun sembolleri arasında yer alan tarihi yapılar aslına uygun olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Meydan parkı 2. Etap düzenleme çalışmalarının tamamlanmasını ardından 3. etap düzenleme çalışmalarına başlanacak" diye konuştu.