Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzdüğünü ifade eden Kahraman, " Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığına küstürmüştür.

Bu sıralar gündeme getirilmiş yargı reformu strateji taslağında belirtilen hukuk eğitimi almış olanların müdür olma hakkı, çıraklığı yapılmayan hiçbir işin ustalığı yapılamaz anlayışı gereği memuriyeti olmayan  dışardan birisinin direk müdürlüğe alınmak istenmesi hiç doğru olmayacaktır " dedi. 

Kahraman, sözlerine şu şekilde devam etti: 

 Adalet çalışanları, kendileri içinde  Yargı Paketi yer verilmelidir.

Nöbet sistemi uygulaması değişmeli veya nöbet birimleri kurulmalı
 
Personel görevlendirmeleri  belirli zamana bağlanmalı

Duruşma tazminatı veya adalet tazminatı artırımına gidilmeli 

Mesai  yapanlara ücretleri dokunaklı verilmeli  

Mesai yapma ve nöbet tutan adliye personeline ulaşım desteği verilmeli 
 
Adalet Komisyonlarının yapısı değişimi veya personel müdürlükleri kurulması ve birçok sorunlarının artık dilek temenni cümleleriyle değil icraat noktasına  getirilmesini ciddi bir adım atılmasını bekliyoruz.
  
 Yeni yargı yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olması ve Adalet çalışanlarının sorunların çözüldüğü, çalışanların mutlu olduğu, yargı bağımsızlığının korunduğu, başarılı bir adli yıl olmasını diliyoruz"