61SAAT HABER SERVİSİ - CHP’de kongre süreci başladı. CHP Ortahisar İlçe Bakanlığına adaylığını açıklayan mevcut CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, bugün Trabzon yerel basını ile kahvaltıda buluştu. Burada çarpıcı açıklamalar yapan Akaç, amaçlarının 2019 yerel seçimlerinde Ortahisar Belediye Başkanlığını kazanmak ve 2019 seçimlerinde CHP’nin mevcut milletvekili sayısını arttırmak olduğunu kaydetti.

Akaç, “CHP’in 2019 seçimleri öncesi daha dinamik, daha güçlü yapıyla Ortahisar İlçe Teşkilatını oluşturma çabamızı partililerimizle ve siz değerli kamuoyuyla paylaşıyorum.

2019 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE…

Bu yüzlerin bir çoğunu tanımıyorsunuz. Ama bunlar yıllardır partili olan dostlarımız. Bu dönem yeni yüz, yeni dinamik ekiple yola çıkıyoruz. Yenileşmenin partimizde bireylerin sürece katacağı niyetle anlam bulabileceğini, Ortahisar Teşkilatının, bu şekilde yapılanmasının bizim 2019 seçimleri öncesinde talep ve beklentilerimizi anlamlandırma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Akaç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Siyasete renk getireceğiz. Siyasete dinamik bir hareket getireceğiz. Özellikle yeni dönemde siyasetimizin eksenini, insana dokunan, insanla iletişim içinde olan bir yönetim anlayışını hakim kılacağız. Büro siyasetini bırakacağız, alan siyasetine yönelik bir alt yapıyı sağlayarak 2019 seçimlerine sağlıklı şekilde hazırlanma çabası içinde olacağız.

Parti içinde birliği, beraberliği, dayanışmayı, ortak kültürü, beraber yaşamayı esas alan bir yönetim anlayışını Ortahisar Merkezli, Trabzon eksenli oturtmaya çalışacağız. Bunu kendi içimizde yaptığımız takdirde bütün kesime, yansıyacak davranış biçimi faaliyet halini alacak.

En büyük iddiamızın Ortahisar’da yaratacağımız sinerji ile milletvekili sayısını mevcudundan katlanarak arttırmak olduğunu söyleyebilirim. Örgüt yapısını bütünüyle gözden geçirip 85 mahallesinde işleyen siyasi mekanizma oluşturma çabamız olacaktır.

ORTAHİSAR KALESİNE, CHP BAYRAĞINI

CHP’ye ilçe başkanı olursam bütün siyasi faaliyetlerimi 2019 yılında yapılacak yerel seçimde, Ortahisar kalesi burçlarına CHP bayrağı asmaktır. Bu iddiayı altını dolduracak çalışmayla toplumun önüne koyuyorum. Bu kente siyaseten katkı koymak için bu girişi yapıyorum bu çabayı göstereceğim”

Belediye Başkanı ve meclis üyeliği için aday olacakların seçimden önce 6-7 ay önceden belirleneceğini kaydeden Akaç, “Kendisini çok seviyoruz. Partimiz için yeni yüz anlamında. Çıkış yapan değerli kardeşimiz. Çalışmalarımızı belli saygınlık, dayanışma içinde bir birimizi anlayacak ciddilikte sürdürüyoruz. Partimize bu demokratik yarışın güç verdiğini, alanda partimizle yaptığımız istişarelerde bunu hissediyoruz.

Ben bunu 1 aydır yüksek sesle seslendiriyorum. Ortahisar Belediyesine 6 oklu bayrağı dikeceğiz diye.. Benim söylemimden sonra bırakın partili arkadaşlarımızı, MHP ve AKP’(Den buna yönelik savlar geliştiriliyor. Siyasetin bu şekilde sağlıklı zeminde tartışılıyor olmasından memnunuz. Demek ki bir şeylere söylemek gerekiyor. Bu tartışmanın CHP ekseninde yapılmasından memnunuz.

ADAY OLACAK ARKADAŞLAR 3 BİN 500 ÜYEYE…

Yerel seçimlere ilişkin aday ve meclis üyesi arkadaşlarımızın tespitine yönelik sorular geliyor. Bunlara yektasat cevap veriyoruz. Bizim demokratik kurullarımız var. Gerek Belediye Başkan adayı arkadaşlarımızı tüzüğümüzün ön gördüğü o demokratik kurumlardan geçirerek seçeceğiz. Ortahisar İlçesinin 3 bin 500 üyesine soracağız. Aday olan arkadaşlarımızı 3 bin 500 üyemizle istişare yaparak tespit edeceğiz. Bu seçim sonrası en az 6-7 ay öncesinden CHP’nin yerel seçim adayları, belediye başkan adayları dahil olmak üzere hepsi tespit olunacak. Bu arkadaşlarımızı kamuoyuyla buluşturup, Trabzon halkıyla istişare etmesini, nasıl belediyecilik anlayışını sunmaları için fırsat yaratacağız. Hiçbir kapı arkası niyete açık değiliz” dedi.

CANALİOĞLU İSMİ..

Volkan Canalioğlu’nun isminin ön plana çıkmasını ise Akaç, “Değerli ağabeyimiz, belediye bakanımız, milletvekili ağabeyimizin ismini kullandınız. Kendisinin hizmetleri çoktur. Bugünlerde öyle bir gündem yok. Hiçbir isme ön yargımız olamaz. Yeter ki partilerimiz bu kentte bu başarıyı bu isimler yakalarız algısını oluşturması lazım” şeklinde yanıt verdi.