Bursa'da öğleden sonra başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren yağmur ile birlikte fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Kestel ve Yenişehir ilçelerine bağlı olan kırsal bölgelerde etkili olan yağış nedeniyle araçlar sürüklenip zarar görürken yollar kullanılamaz hale geldi. Birçok araç su içinde kalarak zarar oluşurken evleri su bastı. Bursa’da yaklaşık 20 dakika süren aşırı yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.
Seymen Mahalle Muhtarı Nazım Tüsüs, “Yağmur hayatı olumsuz etkiledi bir çok yer sular altında kaldı. Ama Allah’tan gelen bir afet. Önceden önlem alsaydık bu kadar olmazdı” dedi.

SELDE EVİNDEN ÇIKAMAYAN GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ
Bursa
’nın Kestel ilçesinde sel suları bir köyde hayatı felç etti. 24 yaşındaki engelli kız sel sularında evinden dışarı çıkamayarak hayatını kaybetti. Köyü yerle bir eden sel suları sebebiyle onlarca ev ve binlerce dönüm ekili alan sular altında kalırken, azgın sular çok sayıda araç, traktör ve römorku sürükledi. Köyde yaşanan felaket ise drone ile havadan görüntülendi
130 haneli Dudaklı köyü akşam saatlerinde felaketi yaşadı. Sağanak yağış sele dönüştü. Çınarcık olarak bilinen dağ yöresinden gelen kaya parçalarıyla gelen sel suları köyde hayatı durma noktasına getirdi. Köyün üst kısmındaki bir evde kalan 24 yaşındaki engelli Kader Akbaba sel sularından dışarı çıkamayarak hayatını kaybetti. Yakınları gözyaşlarına boğulurken, sel sularıyla sürüklenen babası Recep Akbaba ise köy meydanında kurtarıldı.

BURSA'DA ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ
Bursa
’nın Kestel ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 2’ye yükseldi. Akşam saatlerinde Dudaklı köyünde 24 yaşındaki engelli kızın hayatını kaybetmesinin ardından Kayacık köyünde de 5 yaşındaki kız çocuğunun cesedine ulaşıldı.
Bursa’nın Kestel ilçesinde meydana gelen sel felaketi hayatı felç etti. Dudaklı ve Kayacık köyünde akşam saatlerinde etkili olan sel, onlarca aracı, traktörü sürükledi, çok sayıda ev ile binlerce döküm ekili alan da sular altında kaldı. Çınarcık olarak bilinen dağ yöresinden kaya parçalarıyla gelen sel suları Dudaklı köyünde hayatı durma noktasına getirdi. Köyün üst kısmındaki bir evde kalan 24 yaşındaki engelli Kader Akbaba sel sularından dışarı çıkamayarak hayatını kaybetti. Kayacık köyünde ise sel nedeniyle Bingöllü 5 kişilik aileden 4 kişi kayboldu, köyde 5 yaşındaki kız çoğunun cesedine ulaşıldı. Böylelikle ilçede meydana gelen selde ölü sayısı 2’ye yükselirken kayıp sayısı da 4 oldu.



BAKAN ALTUN, "DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKANLARI İLE FELAKETZEDELERİN YANINDA" 
 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bursa’da yaşanan sel felaketi sonrası açıklama yaptı. Altun, “Devletimiz bütün kurum ve imkanlarıyla selden etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır” dedi.
İletişim Başkanı Altun sosyal medya hesabından Bursa’da yaşanan sel felaketi sonrası bir açıklama yaptı. Altun, “Bursa’nın Kestel ilçesindeki selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhurbaşkanımız gelişmeleri yakından takip etmektedir. İçişleri Bakanımız bölgededir. Devletimiz bütün kurum ve imkanlarıyla selden etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU, FELAKET BÖLGESİNDE
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’nın Kestel ilçesinde sel felaketinin yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu. Soylu, 4 kişinin sağ salim ulaşılması dileklerini iletirken, bölgede meydana gelen hasarın giderileceğini söyledi.
Bursa’nın Kestel ilçesinin mahallelerinde meydana gelen sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybederken, bağ evinde bulunan 4 kişi de sulara kapıldı. Mahallelerde ciddi hasarın meydana geldiği ve 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Soylu, “Öncelikle başımız sağ olsun. Saat 17.00 sıralarında Orhangazi’den başlayan ve Bursa’nın merkezine doğru ilerleyen yağmur, mevsim normallerinin üstünde yağmaya başlayınca, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tedbirlerini almaya başladı. Bulunduğumuz bölgede 7 kişinin bulunduğu bir evde 5 kişi kayboldu. Dudaklı Mahallesi’nde 25 yaşında Kader kızımız hayatını kaybetti. Kaybolan 5 kişiden bir kişi de bulundu. Arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyor” dedi.


AFAD, UMKE, 112, Bursa Büyükşehir Belediye ve diğer belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarından 157 personelimiz birlikte arama kurtarma yapıldığı belirten Soylu, “Yağmurun ani ve şiddetli bastırması sebebiyle derede şu an debi çok yüksek. Aynı zamanda derece ağaçlıklar da var. Bu da bizim arama kurtarma çalışmalarında istediğimiz sonucu almamızı inşallah etkilemez. Eldeki tüm imkanlarla çevrede sevk edilen ekiplerle arama kurtarma çalışması devam ediyor. Ümidimiz kaybolan vatandaşlarımıza sağ salim aramızda görmektir. Arkadaşlarımız gayretle çalışmaktadırlar. Yağmurun şiddetinin gösterdiği araçları sürüklediği yollarda getirdiği taşlarda büyük hasar oluşturdu. Mevsim normallerinin çok üzerinde bir yağış oldu. Yapacağımız tek bir şey arama kurtarma konusunda kayıp bulunan 4 kişinin sağ salim ulaşabilmektir. Diğer hasar tespitlerimize de en kısa zamanda başlanacaktır. Hasar tespitleri yaptıkları konusunda vatandaşların mağduriyetlerine cevap verilecektir. Öncelikle tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kader kızımız ve diğer kimliği belirlenmeye çalışılan diğer kardeşimiz içinde baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.
Soylu, selin en fazla hasara yol açtığı Dudaklı Mahallesi’nde de vatandaşlarla sohbet ederek, incelemelerde bulundu.

BAKAN SOYLU, DURAK KÖYÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanak yağış sonrası sel suları altında kalan Dudaklı Köyü'nde incelemelerde bulundu.
Bursa'da etkili olan sağanak yağışın ardından sel felaketi altında kalan ve 1 kişinin öldüğü Dudaklı Köyü'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu incelemelerde bulundu. Onlarca arabanın sürüklenerek taş ve kayaların altında kaldığı ve adeta afet köyüne dönen Dudaklı Köyü sakinleriyle görüşen Bakan Soylu, köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için talimat verdi.
Afet bölgesindeki incelemelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afet bölgesinin yaşandığı Kestel Belediyesi'ne gelerek acil durum toplantısı yaptı.