Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sırası ve sonrasında gerçekleştirilen kar mücadelesi çalışmaları ve buzlanma nedeniyle özellikle asfalt yollarda meydana gelen hasarların onarıma süratle devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri bu kapsamda ana arterlerdeki çalışmalarına öncelik verirken hava şartları müsait olduğu sürece bu çalışmaların sürdürülmesi planlanıyor. 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da son 57 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiğini hatırlatırken, “Bu sırada yollarımızda meydana gelen hasarların giderilmesi için il genelinde çalışma başlattık. Vatandaşlarımıza sunulan hizmetin aksamaması ve hasarların artarak maddi kayıpların büyümemesi için kar mücadelesi çalışmalarımızın tamamlanmasının hemen akabinde bu çalışmalarımıza start verdik. Hava şartları uygun olduğu sürece bu alandaki çalışmalarımız devam edecektir” dedi.