61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı meclis toplantıları bugün ki bileşimle devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonundan gelen toplamda 4 maddenin görüşüldüğü meclise, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık etti.

Mecliste ilk olarak; Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşülerek meclise gelen 2018 Mali Yılı Gelir Tarifesi tartışıldı. Gelir tarifesi ile ilgili meclis üyeleri, söz alarak sorular sordu.

CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem, “Elektrik direklerine asılan reklamlarla ilgili bir tarifimiz var mı? Karayollarına değil de bize ait olan yollarla ilgcumili…” diye sordu.

Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, referandum sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının elektrik direklerine asılması sonrası yaşanan tartışmayı hatırlattı.

Gümrükçüğlu, bu konuda düzenleme için  çalışmaya başladıklarını aktararak, “Bu konuyu diğer Tüm Türkiye şehirlerini irdeleyin. Yarın bugün tartışmalara vermeyecek şekilde. Şehrimizde bunu yaşadım sıkıntısını çektim. Diğer şehir örneklerini alarak, ne şehri ne de müteşebbisi mağdur etmeyecek şekilde düzenleyin ve tarifeleri oluşturun. O konuda çalışma yapıldı.

Orada yaşadığım en çok şu.. Seçim dönemi oluyor. Geliyor Cumhurbaşkanı. Devletin Cumhurbaşkanı. Hani şimdi benim geçen zamanlarda, geçtiğimiz hafta tüm milletvekillerine, TBMM’ye iktidarı ve muhalefeti ile bir saygı duyduğum husus oldu.

Devletin Cumhurbaşkanı için, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Cumhurbaşkanı için yurt dışında yapılana hepsi birlikte karşı çıktı. Bu aslında çok güzel bir reaksiyondu.

Cumhurbaşkanı geliyor direklere, karayolları hariç fotoğrafı asıldı, “hoş geldiniz” denildi. Başbakan geldi. Ondan sonra seçim zamanı oluyor bir partinin bayrakları var. Öbürlerinin vardır yoktur. Bunu düzenleyin dedim. Bakın bakalım..

Bunun neticesinde ne ortaya çıkacak.

İl Seçim kurulu, İlçe Seçim kurulu yasaya dayalı olan bunları nasıl paylaştıracaksa öyle paylaştırsın. Efendim şu partiye şu kadar, bu partiye bu kadar.. Onların da bağlı olduğu yönetmelik neticesinde aslında seçim döneminde yapıldığında biz belediye olarak ilan vergi alamıyoruz. Normal zamanda, normal işlem için alıyoruz.

Şehirde bu konuda tartışma çıkmasın diye…” dedi.