61SAAT HABER SERVİSİ

Haziran ayı olağan toplantısında dikkat çeken noktalar ise Meclis Üyelerinin yine Sosyal Mesafeye dikkat ederek salonda oturması oldu. Salon girişinde hem ateş ölçer hem de katılımcıları maske takmaları konusunda uyaran kameralar bulunurken, yine girişte dezenfektan ve maske dağıtımı da yapıldı. 
Toplantı öncesinde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'da iyi ibir koordinasyon içinde süreci doğru yönettiğimizi düşünüyoruz. Bütün imkanlarımızla, önceliğimizi Koronavirüs salgını ile mücadeleye vererek halkımızın yanında yer aldık. Trabzon'da bu sürecin yönetilmesinde önemli etkin görev üstlendik. 
Belki biraz normal zamanda pandemi sürecinde yaptığımız çalışmaları sizle paylaşacağım ama bugün çok ayrıntısına girmeyeceğim. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bilgilendirme çalışması başlattı.Bu hala devam ediyor. Vatandaşın bilinçlendirilmesi konusunda bir çok çaışma yaptık. 
Şehrin her noktasına 10 bin 450adet bilboard, 5 bin adet sticker kulladık. 4 bin adet kitapçık dağıttık. 
Trabzon'da 18 ilçenin tamamında temizlemedik yer ve kamu alanı bırakmadık. Özel sektöre de ciddi destek verdik. Büyükşehir Belediyesi olarak 18 bin 380 noktada dezenfeksiyon çalışması yapıldı. 
Dezenfeksiyon ile ilgili: Büyükşehir Belediyesi olarak 29 km karelik alanda yıkama temizleme çalışması gerçekleştirdik.
üretimv e koruma tedbir çalışmaları.. Büyükşehir uhdesinde labaratuvarda 1 milyon 700 üzerinde yüzel dezenfektanı, 3 bin el dezenfektanı.. Bu çalışmaları maliyetleri düşürücü araç olarak yoğun kullandık. 
Maske sembol araçlardan birisiydi. Tüm dünyada bu maske işi çok önemliydi. Türkiye'de, Trabzon'da maske konusunda ciddi zorluk yaşamadık. Büyükşehir Belediyesi 500 bine yakın maskeyi ücretsiz dağıttı" dedi.

TRABZONSPOR'UN CEZASI KALKACAKTIR
Trabzonspor'un UEFA'dan aldığı ve CAS'a taşıdığı Avrupa Kupalarından 1 yıllık men cezasını da değerlendiren Zorluoğlu, "Bu hafta sonu durdurulan Süper Lig Maçları yeniden başlıyor. Cuma günü İzmir'de Göztepe ile ilk maçımıza çıkıyoruz. Bu sene Trabzonspor ki hepimizin ortak paydası. Çok iddialı başladı ve şu ana kadar çok güzel geldi. Kulüp Bşakanımıza bu yasak sonrası ziyarette bulundum. UEFA ile ceza kısmı da onların çabalarıyla, şehriizin tüm desteğiyle çözeceğiz. Bizde yürekten inanıyoruz, Trabzonspor bu sıkıntılı durumu aşacaktır. Trabzonspor'ummuza bu kalan haftalarda yürekten başarılar diliyoruz. Trabzonspor'umuzun yanındayız, inşallah bu seneyi şampiyon olarak tamamlayacaktır, Allah yardımcıları olsun" dedi.