61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Büyükşehir Belediyesi,  Nisan ayı toplantıları bugün devam etti. Yıllık Faaliyet Raporunun oylandığı Büyükşehir Belediye Meclisine ilk olarak Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık ederken raporun oylandığı raporun oylandığı bölümde ise yerini Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’ya devretti.

MEZARLIKLAR İLÇELERE GEÇEBİLİR

Mecliste ilk olarak Faaliyet Raporu ile ilgili Düzköy Belediye Meclisi üyesi Musa Öztürk mezarlıklarla ilgili soru sordu. 2018’de ne kadarlık bir mezarlık artışı yaşanacağı sorusuna Başkan Gümrükçüoğlu, “Yeni bir yasa düzenlemesi taslak haline getirildi. Bazı aksaklıkları ve ona bağlı, maliye paydaşı hakkında kanundaki düzenlemeleri ihtiva ediyor. Bu yasama yılı sonuna kadar gerçekleşeceğini varsayıyoruz. Orada mezarlıklar konusu tekrar ilçelerin uhdesine verilme diye ihtimal var. Biz bu yılda o yasa gerçekleşinceye kadar sürdüreceğiz” dedi.

819 KİŞİ KADROYA GEÇİRİLDİ…

Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır ise İnsan Kaynakları Birimiyle ilgili Taşeon Yasası olarak bilinen KHK ile kaç kişinin kadroya geçirildiğini ve bunların maaşlarında artış olup olmadığı bunun da belediye 1 yıllık maliyetinin ne olacağını sordu.

Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Yasa gereği bu tarzda ki personelin hepsinin durumu yine o yasada ön görüldüğü şekliyle birlikte bildirilen genelgelerde uyan herkesi aynen kadroya geçirilmesi müracaatları ile gerçekleştirilmiş bulunmakta. Çok şeffaf her biriyle ilgilenilmiş.  Bin 349 personel için aynı işlem tesis edilmiştir. Onların ücretlerinde değişiklik ne kadar olacağı hem yasal uygulamalar hem de görüşmeler neticesinde belli oluyor. Bunun 1 yıllık maliyetlerinin ne kadar olacağı belli değil.

Maddeyle ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, “Kamuda Taşeron Yasası olarak bilinen KHK ile birlikte belediyemiz bünyesinde çalışan Hizmet Alımı ihalesi Kapsamında 819 kişi kadroya geçirilmiştir. Geçmeyen sadece 4 tane emekli, 1 de askerimiz olmak üzere 5 kişi bulunmaktadır. 2 Nisan 2018 itibariyle süreç tamamlanmıştı.

Güvenlik Soruşturmaları sürecinde bir zaman dilimi vardı. O olumsuz bir şekilde karşımıza çıkmadığı için tamamlanmış durumda…” dedi.