Trabzon’un en büyük spor kulüplerinden biri olan Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeye devam ediyor.

Terzi ve Okur dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele etmeye hak kazandı
19-21 Nisan tarihleri arasında Bitlis Tatvan’da yapılan Muaythai Milli Takım seçmelerine katılan Büyükşehir Belediyesporlu iki sporcu önemli bir başarıya imza attı. Seçmelere 63.5 kg’da katılan Baha Yavuz Terzi ve 71 kg’da Hüseyin Can Okur birinci olarak gençler ve büyükler dünya şampiyonasında şehrimizi ve ülkemizi temsil edecekler. Başarılı sporcular 28 Eylül-06 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya’da yapılacak Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası’nda altın madalya için yarışacak. Yine aynı sporcular 04-10 Kasım 2019 tarihlerinde Belarus’un  Minsk şehrinde yapılacak  Avrupa Muaythai Şampiyonasında Trabzon’u ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklar.

Atletizmde önemli başarı
Trabzon Büyükşehir Belediyesporlu atletizimciler 20-21 nisan tarihlerinde Bursa’da yapılan Atletizm Şampiyonasında 2 altın 1 bronz madalya alarak önemli bir başarıya imza attılar.
Atletizm Türkiye Şampiyonasında U20’de disk atmada Osman Kul ve U16’da disk atmada Furkan Uzuner Türkiye 1.’si olarak altın madalyaya uzandılar. Yine aynı şampiyonada U16’da gülle atmada Furkan Uzuner Türkiye 3’cüsü olarak bronz madalya kazandı.