Trabzon Büyükşehir Belediyespor’un 2018 sezon açılışı 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törenle gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Demir, sporcular, antrenörler ve çok sayıda sporseverin katıldığı etkinlikte sporcuların yaptığı gösteriler büyük alkış aldı. Trabzon Büyükşehir Belediyespor’un yaptığı faaliyetleri konu alan video gösteriminin ardından Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Demir yaptığı konuşmada spor şehri olan Trabzon’un var olan misyonunu daha da yukarılara çıkarmak var için var güçleri ile çalıştıklarını ve Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak yetiştirdikleri yüzlerce başarılı sporcu ile yükselen yıldız olmaya devam ettiklerini söyledi.

Gerek tesis anlamında gerekse spor malzemesi anlamında her geçen gün ilerleme kaydettiklerini kaydeden Demir, “ 10 branşta 538’i lisanslı olmak üzere yaklaşık 965 sporcu ile gerek ulusal gerekse uluslararası turnuvalarda aldığı başarılı sonuçlar ile büyük bir camia olan Büyükşehir Belediyespor’un bünyesinde bazı branşlarda milli takımlarda da görev yapan 15 tecrübeli antrenör görev yapıyor. Bize her zaman destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Genel sekreter Yardımcımız Mustafa Akkaya’ya şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Demir sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da söz verdiğimiz gibi 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olimpiyatlarda ülkemize madalyalar kazandırmayı hedefliyoruz. Büyük bir camia olan Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yöneticisi, antrenörü ve sporcusu ile aile ortamı içerisinde çalışmalarımızı sürdürerek; gelecekte daha büyük başarılara imza atmak hedefi ile yükselen yıldız olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Sporcu aileleri adına bir konuşma yapan Murat Güven, Trabzon Büyükşehir Belediyespor’un çocuklarının yetişmesinde çok önemli katkılar sunduğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.