61 SAAT HABER SERVİSİ-Büyükşehir Belediye meclisini ise Başkan Vekili Seyfullah Kınalı yönetti. Mecliste ilk olarak itafiye aracı alımı görüşüldü. Bu madde sırasında söz alan Düzköy Belediye Meclisi üyesi Musa Özzürk, “Düzköy’de itfaiye binası yapıldı. Anaçlar ne zaman Düzköy’e gelecek...” sorusunu yöneltti. Bakan Vekili Kınalı ise, “Bina tamamlanmadı. Bağlantıları yapılacak. Personel konusunda çalışıyoruz. Araç sıkıntısı yok” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT EREN BÜLBÜL VE BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK’İN İSİMLERİ KARŞILIKLI TÜNELLERE VERİLDİ...

Ardından ise Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundan gelen, şehit Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve Eren Bülbül isimlerinin yaşatılması konulu önerge müzakere edildi. Komisyon Trabzon – Maçka yolu üzerinde yapılan tünellerin giriş yönündekine Eren Bülbül’ün, dönüş yolundakine ise Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik7in isimnini verilmesi önerildi.

Maddeyle ilgili söz alan CHP’li üye Burhan Cahit Erdem, yolun Karayollarında yer aldığı için Karayollarından görüş yazısı alınıp alınmadığını sordu.

Bunun üzerine Komisyon Başkanı Ahmet Refik Yılmız’ın, “Tabelayla asılmış olan tünel veyahut üst geçitte Karayollarının onu kaldırma diye bir şeyi yok. Hoşgörüyorlar. Eren Bülbül için belediyenin duraklarına ismi verilirken biz Tünel’e vermemiz Karayollarının çok da üzmez...” sözleri meclisi gülümsetti.

Madde komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

ARAZİNİN BAŞINDA SİZİ BEKLİYOR OLACAĞIM

Meclisin sonunda Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın söz vermesi üzerine konuşan vatandaşlar dikkat çeken açıklamalra yaptı...

- “Kanuni bulvarı kapsamında 13 dönüm az önceki meclis kararında nasıl parsellenerek satıldığına şahit oldum. O arazinin sınırında sizi bekliyor olacağım”

CESEDİMİZİ KOYACAĞIZ ARAKLI’YA ÇÖP TESİSİ YAPTIRMAYACAĞIZ

- “Koşu yolu mahallesinden. Orada da problemlerimiz var belediye alakalı. Aşkale Çimentonun evlerimizin hemen yanındaki arazisini çöplük yapmak istiyor. Bir sürü insan mağdur. Tarihi mağlaaralırımız bir sürü insan mağdur. Biz 2017’de eylem oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız yasalarla tehdit etti. Biz bu çöplüğü Araklı’ya yaptırmayacağız. Bir şekilde yaptırmayacağız. Gerekirse yanbolu vadisine cesedimizi koyacağız yaptırmayacağız”

_ “Biz 20 bin kişiyi temsilen buradayız. 20 bin kişiyi ilgilendiren kararın şu şekilde alınması bir o kadar daha canımızı sıktı... “

PAZARKAPI’DA TAHLİYE KARARI

- “Ben Kadınlar Pazarı olan muhittenim. Bizde arkadaşlarla istişare yaparak, belediye başkanımızla bakanımızla konuştuk. Burası milletin meclisi diyoruz. Mecliste başka konuşup, arkasında başka konuşmalar duyuyoruz. Şuanda bize tahliye kararları geldi. 160 tane esnaf arkadaşımız var. Hiç kimseye müzakere yapılıp oturup konuşulmadan tahliye kararı verildi. Nasıl bir anlayış.. Orada 3 bin 4 bin kişiyi sokağa döküp insanlar hangi yüzle sokağa çıkacak.

Yetkililere sesleniyorum. İnsanları mağdur etmek için sizleri seçip yollamadık. İnsanların dertlerini çözmek için buraya yolladık. Çözmek çok zor olabilir, Allah’a havale ediyoruz. Cumhurbaşkanımızda buraya gelecek. Onada aynı şekilde aktaracağız..

Balıkhane’yi taşıdılar oraya.. Benim 3 tane 5 tane köylü pazarcı arkadaşım var. Onu oraya hangi meclis taşıdıysa bunun açıklamasını istiyoruz.”

- “Bu geçen plana köylü olarak vatandaşlar olarak, hiç bir sözümüz yoktur. Ancak 18 maddenin bu kanundan çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu maddeyi çıkarmak için belediye başkanımıza, içişleri bakanımıza ve reis-i Cumhurumuza sesleniyorum. Bu maddeyi çıkarın planı uygulayın bizi mağdur etmeyin. Bu millet zamanı gelecek size dersi verecek..”

Vatandaşların konuşmasının ardından meclis olaysız şekilde dağıldı..