Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından şehrin batı girişlerinde düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda Beşirli-Akyazı tünel giriş ve çıkışlarında hummalı bir çalışma başlatıldı. 

PROTOKOL İLE DEVRALINDI 
Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Beşirli-Akyazı tünel giriş ve çıkışları, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrası devralınarak, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz tarafından yoğun bir çalışma başlatıldı. Ayrıca Pazarkapı (Moloz) akıllı kavşak ve bağlantıları, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeni kavşak ve refüjlerin de peyzaj çalışması yapılmaktadır.  Öncelikle alandaki hafriyat kalıntıları temizlenirken, bordürlerin tamiratları ve toprak nakli yapılmakta, sulama sistemleri döşenmektedir. Tesviye sonrası çim ekimi ve çiçek dikimi yapılmaktadır. 

41 NOKTADA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Ayrıca ekiplerimiz, Ortahisar ve birçok ilçede bulunan yeşil alan, refüj ve kavşaklardaki 41 ayrı noktada sulama, tesviye, çim ekimi, çiçek dikimi, çocuk parkı yapımı ve bakımı, spor aletleri bakım onarımı, park içi yaya yolları sert zemin yapımı ve bakımı, yol kenarı ot temizliği, mıntıka temizliği çalışması yürütmektedir. 

450 BİN ÇİÇEK DİKİLİYOR
Yine çalışmalar kapsamında mevsimi geçen yazlık çiçekler alandan sökülerek toprak hazırlığı yapılmaktadır. Çok yıllık bitkiler hariç olmak üzere kasımpatı, çuha çiçeği, hercai menekşe, lale, sümbül, çiğdem, nergis gibi türlerden oluşan yaklaşık 450 bin mevsimlik çiçek, şehrin farklı noktalarına dikilmektedir.”