Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Trabzon’un gözde turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl ve Sümela Manastırı başta olmak üzere şehir genelinde yürüttükleri denetim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Halk sağlığını korumak adına yoğun gayret gösteren ekipler, esnaf ve vatandaşlara maske takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri yönünde uyarılarda da bulunuyor. Zabıta ekipleri ayrıca gereksinim duyan vatandaşlara maske dağıtımı da yapıyor.
 
EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin koronavirüs salgınından en az şekilde etkilenmesini sağlamak adına tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkarmış bulunmaktayız. Trabzon’un en çok ziyaret edilen turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl ve Sümela Manastırı ile şehrin dört bir yanında 24 saat görev yapan ekiplerimiz; maske, mesafe ve hijyen kuralları ile ilgili de vatandaşlarımızı bilgilendirmektedir. Zabıta ekiplerinin denetimlerinin yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz de günlük yıkama ve dezenfeksiyon çalışmalarına titizlikle devam etmektedir. Salgını en hafif düzeyde atlatabilmemiz için hem hemşehrilerimizin hem de şehrimizi ziyarete gelen vatandaşlarımızın belirtilen kurallara riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 
KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK  
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, cadde ve sokaklardaki kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için de yoğun denetim çalışması yürütüyor. Ekipler, iş yeri sahiplerine kaldırım işgallerin belediye mevzuatına aykırı olduğunu anlatarak, uyarılarda bulunuyor. Zabıta ekipleri ayrıca, kaldırımlara ve engelli rampalarının önüne park eden otomobil ve motosiklet sahiplerine de cezai işlem uyguladı.