Biz dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ilk olarak Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Vali Dr. Recep Kızılcık'tan brifing alan Bakan Şahin, daha sonra açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin zaman zaman dışarıda ve içeride sorunlar yaşayabileceğine dikkat çeken Bakan Şahin, Türkiye olarak büyük hedefe doğru yürüdüklerini söyledi. Dış politikada sıfır sorun anlayışını benimsediklerini ve sıfır sorun arayışını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Şahin, "Büyüyen Türkiye, büyümekte olan büyük Türkiye'den memnun olmayanlar olabilir. Samsun'dan Trabzon'a, Trabzon'dan Artvin'e, Artvin'den Erzurum'a, Erzurum'dan Van'a, Van'dan Hakkari'ye nereye gidersek gidelim büyüyen Türkiye'yi, kalkınan
Türkiye'yi ve birbirine kenetlenmiş Türk milletinden başka bir şey görmek mümkün değil. Sorun her zaman olabilir, hayat sorundan ibarettir. Sıfır sorun dış politikada arayışımızdır ve bunu bulduğumuz bir gerçektir. Ama her an sorun gelişebilir. Asıl olan sorunların altında kalmamak. Sorunları fark etmek ve çözüm üretmektir. Bugünde yaptığımız budur. Trabzon kısa zamanda inşallah yine geleceğiz. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız da gelecek. Biz büyük hedefe doğru yürümeye devam edeceğiz" dedi.
Bakan Şahin daha sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne yaya olarak geçerek burada İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'tan brifing aldı. Bakan Şahin, MOBESE'ye ait mobil araçları inceledikten sonra Trabzon Belediyesi'ne geçti.
Burada Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından karşılanan Bakan Şahin, belediyenin çalışmalarıyla ilgili olarak başkan Gümrükçüoğlu'ndan bir brifing aldı.

BELEDİYELER BÜYÜKŞEHİR OLMADAN DA GELİŞEBİLİR
Bakan Şahin, belediyelerin büyükşehir olmadan da gelişebileceğine dikkat çekerek, "Bir belediyenin daha hızlı gelişmesi için büyükşehir olması şart değildir. Belediyeler büyükşehir olmadan da gelişebilir. Trabzon, kendini geliştiren ülkemizin yıldız şehirlerinden biri. Trabzon'un sosyolojik yapısı tartışılmaz. Bu özellikleri koruyarak kendini geliştirmeye aday. Ülkemizin kuzeyinde bir marka şehir olma şansına hep sahiptir. Sayın Başkanınızın açıklamış olduğu gibi Trabzon, Türkiye'de yeni büyük şehirler
kriterlerine Trabzon uyan bir şehirdir.

FARKLI BİR STATÜ
Son 2011 nüfus sayımında bu kriterlerin üstüne çıkmış bir şehirdir. Bundan sonra Trabzon'un bu sayının gerisine düşeceğini sanmıyoruz. 2014 yerel seçimlerinde inşallah Trabzon'umuz farklı bir statüde, farlı bir heyecanla yoluna devam edecek şehirlerimizden biri olacaktır. Artık dünyada devletlerin yarışından çok, şehirlerin yarışı söz konusu. Şehirler düzenli, şehirler güçlü ise güçlü, ülkeler güçlü, şehirler güzelse ülkeler güzel ve Türkiye anlayış bu eksene kaymış
durumda. Marka şehir olmak için büyükşehir olmak, kolaylaştırıcı bir unsurdan ancak şart değildir. Trabzon'umuz, coğrafyasıyla, insanıyla, kültürüyle çok yakında daha hızlı adımlarla yürüyecek şehirlerimizden birisidir. Büyükşehir olma yolundaki kriterleri içerecek yasa tasarımız bu yasama yılı içerisinde meclisimize gelerek kanunlaşmış olacak. Her halükarda 2012 yılı içersinde yasalaşması sayın başbakanımızın hedefi ve talimatıdır" dedi.