61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliğine ilişkin hazırlanan teklif, bugün Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışıldı. Pazartesi günü Belediye Meclis Üyelerine incelenmesi amacıyla dağıtılan kitapçıkla ilgili söz alan MHP’li Ali Sağır dikkat çeken tespitler yaptı. 
Yönetmelikte Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasıyla kapanan “İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı” gibi ibarelerin yer aldığını kaydeden Sağır, yönetmeliğin yürürlüğe gireceği tarihin de yer almadığını ifade etti. 
Yönetmeliğin yürürlüğe girme tarihini, yönetmelikte ki vazgeçilmez maddeler arasında yer aldığını kaydeden Sağır, bu eksikliklere dikkat çekti. 

Konuyla ilgili kendilerinin uyarıldığını ve il özel idaresi gibi yazan ibarelerin düzeltildiğini kaydeden Genel Sekreter Vekili Cengiz Çolak, “O olaydan dolayı özür diliyoruz. Onu düzelttik. Ancak yürürlük doğru onu koymamız lazım. Meclis nasıl derse onu koyarız. Mayır – Haziran nasıl karar alırsa onu ekleriz” dedi. 
Bunun üzerine Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yansıda düzeltildiğini ancak dağıtılan kitapçıklarda düzeltmelerin yapılmadığını kaydederek, “Metinlerde de düzeltilmiş olsaydı daha doğruydu. Yürürlüğünü en sonunda belirtmek gerekiyor. Onu da hemen şimdi yerine koymak lazım. Şuan da hemen ilave etmek lazım. Yönetmelik hazırlar meclisten geçerse onaylandığından itibaren yürürlüğe girer..” diye konuştu. 
Başkan Gümrükçüoğlu, dikkatinden ötürü Ali Sağır’a teşekkür etti.