Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz’deki yaylaları bir birine bağlayacak olan Yeşilyol Projesi kapsamında yatırımlara başladı. Bu kapsamda üç yayla yolunun ihalesinin yapılması kararlaştırılırken, finansman için de 8 milyon TL kaynak ayrıldı.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yeşilyol Projesi’nin Trabzon ve Doğu Karadeniz için önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları ile Tonya Erikbeli Yaylası ile Sultan Murat Yaylası ve Uzungöl-Demirkapı bölgesindeki Haldizen Yaylası’nın yollarının yapımı için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu “Büyükşehir Belediyesi olarak Yeşilyol kapsamında şuan Tonya Erikbeli Yaylası’nın Yolu’nun ihalesinin yapılmasını talimatlandırmış ve finansmanını ayırmış bulunmaktayız. Sultan Murat Yaylası’nın yolunun yarısı asfaltlanmıştı diğer yarısının asfaltlanması için ihale talimatı vermiş ve kaynağını ayırmış bulunmaktayız. Yine Uzungöl Demirkapı tarafında olan yolunda, Yeşilyol kapsamında, Haldizen Yaylası diye isimlendirdiğimiz bölgedeki yolunun toplam ihalesini hazırlamış ve talimatını ilana çıkarmış bulunmaktayız. Bu üç yolun toplamı 8 milyon TL etmektedir” dedi.
Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra bugüne kadar 3 yayla yolu finansmanı dahil kendi bütçesinden 27 milyon TL’lik yol yatırımı yaptığını sözlerine ekledi.